U bent hier

Studeren in Leiden

De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past. Leiden heeft diverse Hogescholen en (als enige stad twee!) Universiteiten die tientallen HBO en WO studies aanbieden. Ook kun je in Leiden makkelijk de overstap van MBO naar HBO maken. En weet je al of je lid wordt van een van de Leidse studentenverenigingen?

Universiteiten in Leiden

In Leiden heb je twee verschillende universiteiten. Namelijk de Webster University en universiteit Leiden. De Webster University is erg internationaal geori├źnteerd en bij Universiteit Leiden staat vrijheid voorop! Lees er hier meer over.

Hogescholen in Leiden

In Leiden heb je hogeschool Leiden. Bij hogeschool Leiden streven ze naar een optimale interactie tussen wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk. Daarbij staat persoonlijke benadering voorop!

Studentenverenigingen in Leiden

Leiden heeft meer dan 20 studentenverenigingen, waaronder gezelligheidsverenigingen, sportverenigingen of religieuze verenigingen. Wil je lid worden van een vereniging? Bekijk dan hier welke vereniging het beste bij jou past.

EL CID introductie week

De Enige Leidse Commissie Introductie Dagen (EL CID) verzorgt de introductieweek voor de eerstejaarsstudenten van de Hogeschool Leiden. EL Cid betekent een week lang de leukste feestjes en mede studenten leren kennen.

Waarom studeren in Leiden?

Ben je er nog niet uit in welke stad je gaat studeren? Je wilt de perfecte stad uitkiezen, want je studententijd is immers de mooiste tijd van je leven. Misschien is Leiden de studentenstad voor jou. Waarom studeren in Leiden?

van MBO naar HBO

Ben je in het bezit van een niveau 3 of 4 diploma van het MBO en denk je erover om door te studeren? Dan moet je dat zeker gaan doen! Maar hoe werkt dat eigenlijk?

DUO

DUO faciliteert de financiering en informatie die studenten en onderwijsinstellingen nodig hebben om onderwijs te volgen. Wat moet je weten vanuit DUO tijdens je studie...