Skip to main content
Eerste hulp in Leiden

Bij een noodgeval moet je meteen weten waar je naartoe moet voor de juiste hulp. In Leiden zijn een aantal plekken waar je terecht kan voor spoedhulp.

Spoedeisende Hulp (SEH) Leiden

Heb je direct zorg nodig en kan je niet terecht bij de huisarts of huisartsenpost? Dan moet je naar de Spoedeisende Hulp (SEH) in het LUMC. Let op: zorg die je bij de SEH ontvangt, gaat altijd ten koste van het eigen risico van je zorgverzekering. Zorg van de huisarts of huisartsenpost niet. Het is dus voordeliger om naar de huisarts of huisartsenpost te gaan als dit mogelijk is.

SEH Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
071 526 91 11
lumc.nl/org/spoedeisende-hulp/

Huisartsenpost Leiden

Is de praktijk van je huisarts gesloten, maar heb je direct zorg nodig van je huisarts en kan het niet wachten tot de volgende dag? Je kunt 's avonds, 's nachts en in het weekend terecht bij de huisartsenpost in het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Je moet altijd van tevoren bellen of je langs kunt komen. Houd je medische en persoonlijke gegevens bij de hand. Er wordt bij de huisartsenpraktijk gevraagd naar je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum, burgerservicenummer, zorgverzekering en medicijngebruik.

Huisartsenpost Leiderdorp (Alrijne Ziekenhuis)

Simon Smitweg 2
2353 GA Leiderdorp
088 427 47 00
huisartsenpostendelimes.nl

Avond-, nacht- en weekendapotheek in Leiden

Met spoed medicijnen nodig? Er is in Leiderdorp een Dienstapotheek bij het Alrijne Ziekenhuis waar je tot 23.00 uur 's avonds terecht kunt. Als je 's nachts dringend medicatie nodig hebt, kun je terecht in Voorhout. De Dienstapotheek in Voorhout is doordeweeks van 17.00 tot 08.00 uur de volgende ochtend geopend en in het weekend 24 uur per dag. Door het spoedeisende karakter van dienstapotheken is de dienstverlening hier een stuk duurder. Ook moet je soms direct je medicatie afrekenen als deze niet bij je zorgverzekering gedeclareerd kan worden. Houd hier dus rekening mee. Het is sowieso goed om even te kijken welke medicijnen je vergoed krijgt. De rijksoverheid geeft bijvoorbeeld veel informatie over welke geneesmiddelen je vergoed krijgt.

Dienstapotheek Leiderdorp

Alrijne Ziekenhuis, locatie Leiderdorp
Simon Smitweg 1
2353 GA Leiderdorp
071 - 582 8990
ssdr.nl

Dienstapotheek Bollenstreek

Rijnsburgerweg 4c
2215 RA Voorhout
0252 - 240 216
dabapotheek.nl

Belangrijke telefoonnummers bij noodgevallen

Voor spoedeisende hulp bel je naar het algemene alarmnummer: 112.

Heb je hulp nodig van de politie, maar geen spoedeisende hulp? Bel dan 0900-8844.

Het nummer van Meld Misdaad Anoniem is: 0800-7000.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.