Skip to main content
Huisartsen in Leiden

Als je in Leiden gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Leiden te hebben. Mocht je dan last krijgen van gezondheidsklachten, dan weet je zeker dat je in de buurt terecht kunt. 

Huisarts in Leiden vinden

Het is belangrijk om een huisarts in Leiden te vinden waar jij je perttig bij voelt. Doe daarom eerst wat onderzoek, voordat je je zomaar ergens inschrijft. Kijk bijvoorbeeld op zorgkaartnederland.nl welke huisartsen er bij jou in de buurt zitten. Vraag ook om je heen aan studenten bij welke huisarts zij zitten en of zij goede ervaringen hebben. Misschien weten zij wel een goede huisarts bij jou in de buurt. Als je een overzicht hebt van welke huisartsen er bij jou in de buurt zitten, kan je eens op hun websites kijken. Check of de huisarts wel nieuwe patiënten aanneemt en lees de recensies als deze er zijn.

Tip: vind ook een tandarts in Leiden.

Veranderen van Huisarts in Leiden

In Nederland mag je vrij van huisarts veranderen, op elk moment dat jij wil. Je hoeft dus niet, net als bij je zorgverzekering, te wachten op een nieuw kalenderjaar. Je kunt je meestal online via een aanmeldformulier inschrijven bij de nieuwe huisarts. Als je bericht hebt gekregen dat de inschrijving akkoord is, neem dan contact op met je oude huisarts. Laat weten per wanneer je naar de nieuwe huisarts overstapt en check even of zij je dossier opsturen. Je bent niet verplicht een reden op te geven waarom je van huisarts verandert.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.