Skip to main content
Tandarts in Leiden

Als je tijdens je studententijd in Leiden gaat wonen, is het verstandig om hier ook een tandarts te zoeken. Vaak moet je 1 keer per jaar of half jaar langs voor controle en het kan ook gebeuren dat je een keer met spoed mondzorg nodig hebt. Het is dan wel zo fijn als je meteen in de buurt terecht kan en niet eerst naar de andere kant van het land moet met het ov.

Tandarts vinden in Leiden

Wil je een tandarts vinden in Leiden? Dan is het goed om eerst wat onderzoek te doen. Op de website zorgkaartnederland.nl vindt je een overzicht van tandartsen in Leiden. Hier kun je gemakkelijk zien welke tandartsen er bij jou in de buurt zijn. Vraag ook om je heen aan andere studenten bij welke tandarts zij zitten. Misschien hebben zij wel goede ervaringen met een tandarts bij jou in de buurt. Als je weet welke tandartsen er zijn, dan is het verstandig om hun website eens te bekijken. Check eerst of de betreffende tandarts wel nieuwe patiënten aanneemt. Kijk verder welke diensten de tandarts allemaal aanbiedt en lees de recensies als deze er zijn. Ben je aanvullend verzekerd voor mondzorg? Dan is het ook belangrijk om te kijken of de tandarts een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Als dit niet het geval is kan het zijn dat je minder vergoed krijgt dan bij een tandarts die wel een contract heeft met jouw zorgverzekering.

Overstappen van tandarts

Neemt de tandarts van je keuze nieuwe patiënten aan, dan kun je je daar inschrijven. Meestal kan dit online via een inschrijfformulier. Neem vervolgens contact op met je oude tandarts en geef aan dat je overstapt naar een andere tandarts. Geef ook het e-mailadres van de nieuwe tandarts door, zodat zij jouw dossier kunnen overdragen aan de nieuwe tandarts.

Tip: vind ook een huisarts in Leiden.

Op zoek naar een spoedtandarts in Leiden

Het kan voorkomen dat u in de avonduren of in het weekend ernstige pijnklachten of andere gebitsproblemen krijgt. Soms zo erg dat dit niet tot de volgende dag kan wachten. Gelukkig kan je dan terecht bij een spoedtandarts in Leiden. Er zijn verschillende spoedtandartsen die je gemakkelijk via Google vindt. Het tarief ligt bij een spoedtandarts vaak wel hoger dan bij de gewone tandarts.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.