Skip to main content

3 tips om 2021 gezond te beginnen

Meer bewegen, gezonder eten en stoppen met roken. Heel leuk die goede voornemens elk jaar, maar hoe vaak lukt het ook echt om je hieraan te houden? Waarschijnlijk ben je gewoon veel te streng voor jezelf, waardoor het niet lukt. In deze blog geef ik jou drie tips om structureel gezonder te leven. Dus geen crashdieet want dat werkt niet, maar op lange termijn gezonder leven. 

Lekker naar buiten

De frisse buitenlucht is onwijs goed voor je lichaam. Elke dag een stukje te wandelen, hardlopen of fietsen doet goed! Je bent lekker in beweging, je maakt je hoofd leeg én je maakt wat vitamine D aan. Zeker in deze tijd, nu er nauwelijks fysieke colleges en werkgroepen zijn en veel andere dingen ook niet doorgaan, is het superbelangrijk om elke dag even een frisse neus te halen. Je zal ook merken dat je je beter kunt concentreren als je buiten bent geweest en je krijgt er energie van! Je kunt ook nog eens heel leuk wandelen of hardlopen in één van de mooie parken in Leiden. Het leuke aan naar buiten gaan is dat je allerlei leuke en nieuwe plekken in Leiden kunt ontdekken!

Gezonder eten

Minder suiker, minder alcohol en minder vet eten: je kunt van alles doen om je eetritme gezonder te maken! Er zijn superveel leuke kookboeken en websites met gezonde recepten en tips, dus ga eens op onderzoek uit! Gezonder eten heeft heel veel voordelen: je immuunsysteem wordt er beter van, je krijgt meer energie en je slaapt beter. Er is eigenlijk geen reden om niet te proberen een gezonder ritme te gaan volgen! Het is belangrijk om niet te streng te zijn voor jezelf, want dan houd je het waarschijnlijk niet lang vol. Dus probeer zoveel mogelijk jouw dagelijkste gewoonten aan te passen, zoals je ontbijt, lunch en avondeten. Als je die drie maaltijden zo gezond mogelijk maakt, dan kun je best af en toe een chocoladereep wegwerken of een zak chips opentrekken.

Ontspan!

De huidige coronasituatie kan best wel stressvol zijn. Studie ziet er bijvoorbeeld ineens helemaal anders uit, misschien is je bijbaantje weggevallen en wat nou als je zelf besmet raakt? Daarom is het juist nu belangrijk om tijd vrij te maken om te ontspannen. Zorg voor een ritme, goede nachtrust en neem af en toe wat tijd voor jezelf. Als je regelmatig de tijd neemt om écht tot rust te komen en te relaxen, word je productiever en presteer je een stuk beter. En in combinatie met de andere tips in deze blog, voel jij je weer helemaal fit. Zo studeer je beter dan ooit!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.