Skip to main content

3x andere pastarecepten

Pasta is een echte studentenmaaltijd. Waarom? Je kunt er eindeloos mee variëren, het is makkelijk om voor veel personen tegelijk te maken en het is vaak budgetvriendelijk. Als student is er dus een grote kans dat je heel vaak pasta eet. De klassieke recepten komen op een gegeven moment dan ook je neus uit. Ben jij ook wel klaar met de standaard spaghetti bolognese, pasta carbonara en pasta pesto? Check dan deze 3 andere pastarecepten!

Gnocchi met tuinbonen en spekjes

Wil je eens iets heel anders maken? Ga dan voor dit pasta recept! Gnocchi is de enige pastasoort die gemaakt is van aardappels. Hierdoor krijg je al meteen een hele andere maaltijd dan de standaard pastarecepten. Dit pasta recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 500 gram gnocchi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram spekblokjes
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 100 milliliter witte wijn
  • 300 gram diepvriestuinbonen
  • 125 gram crème fraîche
  • 4 handjes rucola
  • 50 gram pecorinokaas

Bereiding:

  1. Snijd de rode uien in halve ringen en pers het teentje knoflook.
  2. Doe de gnocchi in een pan met kokend water en kook tot de gnocchi beetgaar is.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes in ongeveer 6 minuten knapperig. Voeg de uien en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Blus af met witte wijn. Roer de bevroren diepvriestuinbonen erdoor en bak 5-6 minuten tot ze ontdooid en beetgaar zijn.
  4. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met zout en peper. Schep de gnocchi erdoor en verdeel over 4 borden. Leg een handje rucola erop en bestrooi met de geraspte pecorinokaas.

Pasta all’amatriciana

Deze pasta is supersimpel, maar toch zie je ‘m niet vaak voorbijkomen in een studentenhuis. Om de pasta wat budgetvriendelijker te maken, hebben we de pancetta wel verwisseld voor gewone spekreepjes. Heb je een keer wat meer te besteden, maak ‘m dan zeker met pancetta van de slager of delicatessenwinkel! Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 500 gram spaghetti
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram spekreepjes
  • 2 uien
  • 2 rode pepers (of meer als je van extra pittig houdt)
  • 3 tenen knoflook
  • 800 gram blokjes tomaat in tomatensap
  • 50 Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Snipper de uitjes, snijd de rode pepers in kleine reepjes en de knoflook in kleine stukjes.
  2. Doe de olijfolie in een hapjespan en bak de spekreepjes in ongeveer 6 minuten krokant. Voeg de gesneden ui, rode peper en knoflook toe en bak nog 2 min op laag vuur.
  3. Voeg de tomatenblokjes op sap toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 tot 30 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Kook de spaghetti beetgaar.
  5. Serveer de spaghetti met de saus en geraspte Parmezaanse kaas.

Tagliatelle met asperges, blauwe kaas en amandelen

Ben jij gek op asperges? Dan is dit pastarecept echt wat voor jou! Asperges zijn namelijk niet alleen lekker met ham of zalm, maar ook door een pasta met een goede kaassaus. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 400 gram tagliatelle
  • 500 gram witte asperges
  • 200 gram zachte blauwe kaas (naar keuze)
  • 250 milliliter kookroom
  • 50 gram amandelen (grof gehakt, ongezouten, met vlies)

Bereiding:

  1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de verpakking. Schil de asperges en verwijder de stugge onderkant. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm en kook ze de laatste 8 minuten mee met de pasta.
  2. Verwarm op lage stand al roerend tweederde van de blauwe kaas met de kookroom tot een egale saus. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit een droge, hete koekenpan en rooster hierin de amandelen in circa 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  4. Giet de pasta en asperges af en roer door de kaassaus. Verdeel over de borden en bestrooi met de overgebleven kaas en geroosterde amandelen.

Ben je nog op zoek naar een toetje voor na de pasta? Check dan ook deze overheerlijke Nutella recepten!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.