Skip to main content

3x waarom jij dit jaar nog van zorgverzekering moet veranderen

Het is alweer bijna nieuwjaar en dit betekent regelmatig oliebollen halen bij Leiden Centraal, vuurwerk kopen en veel feesten. Het wordt weer ouderwets gezellig, maar dit jaar zijn die oliebollen, het vuurwerk en de drankjes flink duurder dan voorgaande jaren. Een andere gewoonte die past bij oud en nieuw, is het overstappen naar een andere zorgverzekeraar. De premies van de zorgverzekering zijn - niet geheel verrassend - ook gestegen. Tijd dus om te onderzoeken of die zorgverzekering niet goedkoper kan. In dit artikel vind je drie tips om een goedkopere premie te betalen voor je zorgverzekering.

1. Zorgverzekeringen vergelijken

Er zijn onwijs veel zorgverzekeraars met allemaal verschillende zorgverzekeringen - 79 om precies te zijn -, waardoor het lastig wordt om een zorgverzekering te kiezen. Daarom vinden veel studenten het vaak makkelijker om bij je oude zorgverzekering te blijven. Zonde, want er zijn genoeg zorgverzekeraars met goedkopere premies. Zorgverzekeringen vergelijken om zo de goedkoopste premie te betalen is daarom erg slim om te doen. Via Independer is het makkelijk om alle zorgverzekeringen te vergelijken op basis van jouw voorkeuren. Daarnaast krijg je een gratis tandongevallen-verzekering!

2. Het recht op toeslagen

Naast het vergelijken van zorgverzekeringen, kun je ook besparen door een toeslag aan te vragen. De meeste studenten verdienen geen tienduizenden euro’s per jaar, waardoor je maandelijks recht hebt op de zorgtoeslag en flink wat geld terugkrijgt. Dankzij de zorgtoeslag hoef je minder uit eigen zak te betalen. De ontvangen zorgtoeslag is namelijk een voorschot op de datum dat je jouw premie betaalt bij je zorgverzekeraar, het recht op toeslagen is dus enorm handig en makkelijk om wat geld over te houden iedere maand.

3. De goedkoopste zorgverzekering

De prijs van je premie is belangrijk, maar de dekking en voorwaarden van je zorgverzekering zijn nog belangrijker. Je bent namelijk nog duurder uit als je niet goed gedekt bent en je onverwacht geblesseerd raakt, waardoor je vele fysio behandelingen nodig hebt. Let daarom bij het kiezen van je zorgverzekering ook op wat jij nodig denkt te hebben en sluit eventueel aanvullende verzekeringen af om geen hoge zorgkosten te maken. Daarnaast kan het voordelig zijn om je eigen risico te verhogen. Bij zorgverzekeraars krijg je dan korting op je zorgpremie, waardoor je weer wat extra geld over houdt iedere maand. Independer geeft nog meer tips om de goedkoopste zorgverzekering af te sluiten.

Je hebt tot en met 31 december om je zorgverzekering aan te passen. In principe zou je één minuut voor nieuwjaar nog kunnen overstappen naar een andere zorgverzekeraar, maar er zijn vast leukere dingen te doen op oudjaarsdag. Met deze drie tips is het zo geregeld om een goedkopere zorgpremie te betalen. Vergelijk daarom jouw zorgverzekering met andere zorgverzekeringen, check of je recht hebt op toeslagen en pas jouw voorkeuren toe om tot een goedkope zorgverzekering te komen. Succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.