Skip to main content

4x de leukste 1 april grappen!

De dag die je op de basisschool onsterfelijk kon maken door de beste grap met de juf uit te halen, maar door de jaren heen toch een beetje zijn waarde verliest: 1 april. Omdat deze traditie weer voor de deur staat, ben ik op zoek gegaan naar de beste studentengrappen. Binnenkort op kamers? Wees voorbereid en lees snel verder wat de leukste 1 april grappen zijn!

Smirnoff Ice (iemand icen)

Dit is een combinatie tussen een drankspel en een grap. In menig studentenhuis wordt het spel gespeeld en als je er niet ingetrapt bent, ben je eigenlijk geen waardig lid van het huis. Iemand icen werkt als volgt. Het is heel makkelijk: iemand koopt een flesje Smirnoff Ice (ja, dat drankje waarvan het vroeger echt stoer was om te drinken) en verstopt het op een onmogelijke plek in het huis. Hoe gekker, hoe beter. Degene die de fles als eerste vindt, moet deze in één keer opdrinken. Let op: er moet wel iemand anders als 'getuige' bij zijn, anders kan de vinder de fles weer op een andere plek verstoppen. Vooral leuk als je huisgenoot een belangrijk tentamen heeft ;).

Tip: geen Smirnoff Ice in huis? Via Flink wordt er binnen 10 minuten een fles bezorgd!

Grasmat in kamer

Mocht er een slot op je kamerdeur zitten, wees dan vooral niet bang om deze te gebruiken als je een tijdje niet thuis bent. Voor je het weet staat je kamer vol met plastic bekertjes of ben je na je vakantie nog drie dagen bezig met het verwijderen van post-it's. Op zoek naar een iets originelere grap? Denk eens aan Sterrenkers. Dit plantje heeft niet veel nodig om uit te groeien tot een grasmat waar ze in de Johan Cruijff Arena jaloers op zijn. Zet gewoon de verwarming iets hoger en gebruik een klein beetje water. Jouw huisgenoot zal zich bij thuiskomst wanen in een indoor Amazonegebied. Als jouw huisgenoot dus een paar dagen niet thuis is, is dat de perfecte 1 april grap om uit te halen!

Ben je nog hard op zoek naar een huis met huisgenoten om grappen mee uit te halen? Lees dan ook eens onze tips om een kamer te vinden!

Zwembad in kamer

Een andere leuke 1 april grap om uit te halen, is bij je huisgenoot een zwembad maken in zijn/haar kamer! Het is een behoorlijke klus, maar je gaat gegarandeerd genieten van het eindresultaat. Je legt een groot zeil (zo'n bouwzeil) onder alle meubels en zorgt dat er genoeg doek is, zodat het ook omhoog loopt langs de wanden. Vervolgens zet je alle meubels op kratten bier, hardplastic bekers of iets anders, zodat het niet op de grond staat. Dan laat je behoorlijk wat water in het doek lopen en heb je een zwembad in de kamer. Voor een extra hilarisch effect leg je ook verschillende opblaasdieren in het 'zwembad' (hoe groter, hoe beter natuurlijk)! Let wel op dat je zorgt voor een goed zeil, want je wilt natuurlijk niet dat jij de schuld krijgt van waterschade in het studentenhuis ;).

Grappen met de deur van studentenkamer

De kamerdeur is bij veel studentengrappen het lijdend voorwerp. Je staat er niet bij stil hoe belangrijk die houten plank met twee scharnieren eigenlijk is. Stel dat je haast hebt voor college of een belangrijke sollicitatie, dan is het toch balen als je ineens niet meer door dat gat in je muur heen kan. De meest diverse materialen worden gebruikt om de deur te barricaderen: van de lege bierkratjes van de afgelopen tijd tot duct tape. Maar als jouw huisgenoten echt op dreef zijn, wil het ook nog weleens gebeuren dat je helemaal geen deur meer hebt. Tja… daar gaat je privacy als je eindelijk die leuke chick hebt geregeld. 

Tip: wil je dit soort leuke tips in je mail ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.