Skip to main content

5 apparaten die je als student in huis moet hebben

Ga jij binnenkort op kamers? Of woon je al op jezelf, maar ben je nog niet helemaal gesetteld? Grote kans dat je dan nog wat dingen in huis mist, zoals handige apparaten. In de lijst hieronder kun je checken of jij al aan alle apparaten hebt gedacht die je nodig hebt als student!

Espressomachine

De meeste studenten kunnen niet zonder koffie, dus een goede espressomachine is echt onmisbaar als je op kamers gaat! Je kunt natuurlijk ook voor een goedkoop koffiezetapparaat gaan, maar als je veel koffie drinkt is lekkere koffie toch echt wel een must. Daarnaast gaat een goede espressomachine veel langer mee, dus het is de investering dubbel en dwars waard. Pols ook eens bij je huisgenoten hoe zij hier tegenover staan. Als je met zijn allen een goede espressomachine koopt, heeft iedereen er voor een paar tientjes heel veel plezier van!

Tip: vergeet ook de melkopschuimer niet voor heerlijke koffievariaties!

Keukenmachine

Ben je niet zo van het koken? Dan is er een grote kans dat je nog niet aan een keukenmachine hebt gedacht. En dat is zonde, want een keukenmachine is hartstikke handig en maakt koken ook een stuk makkelijker. Zo kan je met een keukenmachine bijvoorbeeld ontbijtsmoothies maken, maar ook verse soepen. Je gooit gewoon alle ingrediënten in de keukenmachine en klaar is Kees. Dit maakt gezond en vers eten dus een stuk makkelijker!

Eierkoker

Als student heb je het al druk genoeg met je studie. Het geduld om een eitje te koken, kunnen veel studenten dan ook echt niet opbrengen. Gelukkig is daar een hele handige oplossing voor: een eierkoker! In een eierkoker is meestal ruimte voor meerdere eitjes en er zijn 3 standen: zacht, medium en hard gekookt. Je doet de eieren in de eierkoker, kiest hoe hard je eitje gekookt mag worden en gaat verder met waar je mee bezig was. Zodra je eitjes goed zijn gaat de koker af. Zo heb je dus altijd perfect gekookte eitjes met een minimale inspanning. En dat al vanaf 10 euro!

Laptop

Ok, dit is misschien een beetje een open deur. Maar hét apparaat dat je als student echt in huis moet hebben, is natuurlijk een goede laptop. Voor je studie is een laptop onmisbaar om aantekeningen, presentaties en verslagen te maken. Maar ook tijdens het leren is een goede laptop belangrijk! Verdiep je dus goed in verschillende laptops, voordat je er eentje koopt. Op deze pagina vind je bijvoorbeeld tips om een nieuwe laptop te kopen. Wel zo handig!

Printer

Misschien denk je dat in 2021 een printer in huis overbodig is, maar geloof mij: dat is het echt niet! Natuurlijk kun je tegenwoordig goedkoop printen op je hogeschool, universiteit of in een copyshop. Maar er komt een keer dat je het om de één of andere reden niet redt om ergens anders te printen en dan ben je dus de Sjaak. Als je een printer thuis hebt, kun je altijd printen. Zelfs als je een halfuur voor de deadline pas klaar bent!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.