Skip to main content

5 tips voor je studententijd in Leiden tijdens corona

Studeren in coronatijd kan best lastig zijn; minder sociale contacten, minder fysieke colleges en weinig dingen om te doen. Toch valt er als student genoeg te doen in Leiden tijdens corona. Lees hier hoe je nu tóch een leuke studententijd kan hebben in Leiden!

Studie- en studentenvereniging in Leiden

Ondanks het coronavirus kun je nog steeds lid worden bij studie- en studentenverenigingen in Leiden. Alle Leidse verenigingen doen enorm hun best om hun nieuwe leden toch nog kennis te laten maken met de stad en de vereniging. Denk bijvoorbeeld aan online borrels en andere leuke activiteiten die binnen de maatregelen passen. Door je in te schrijven bij een studie- of studentenvereniging leer je ook (online) veel nieuwe mensen kennen. Sociaal contact is superbelangrijk, juist in deze eenzame tijd, dus ga lekker vanuit je woonkamer op zoek naar de perfecte vereniging voor jou! Bij de meeste studentenverenigingen kun je je pas tijdens de El Cid weer inschrijven, maar bij veel studieverenigingen kan dit ook nu al.

Sporten

Het is best lastig om een beetje actief te blijven in deze tijd nu de sportscholen dicht zijn en je niet eens meer naar college hoeft te fietsen. Maar bewegen is wel heel belangrijk, ook voor je mentale gezondheid. Leiden is de uitgelezen stad om lekker te wandelen door alle parkjes, langs de singels en door de binnenstad. Je kunt zelfs met andere mensen gaan wandelen, dus dan is het óók nog gezellig! Liever hardlopen? Wij zochten de leukste hardlooproutes door Leiden voor je op!

Spreek online af

Als je je er niet zo comfortabel bij voelt om fysiek met andere mensen af te spreken, kan dat natuurlijk altijd online. Naast gewoon gezellig borrelen en kletsen zijn er ook superveel leuke online activiteiten die je kunt organiseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pubquiz met je vriendengroep?

Thuis leuke dingen doen

Helaas is het tegenwoordig wat lastiger om leuke dingen te gaan doen, maar er zijn nog steeds hartstikke veel mogelijkheden! Dit is dé tijd om dingen te ondernemen met je familie of huisgenoten. Je kunt bijvoorbeeld een thuisbioscoop organiseren, compleet met popcorn en ander lekker eten. Of kook een heerlijk driegangenmenu met winterse gerechten voor jou en je huisgenoten, zodat je toch nog een beetje uit eten kan!

Tijd voor jezelf

Tot slot is het heel belangrijk om ook wat tijd voor jezelf te nemen. Het is voor iedereen een lastige tijd, nu studie haast alleen maar online is en we veel minder mensen spreken, dus het is goed om ook naar jezelf te luisteren. En met deze tips ga jij vast een heel leuke studententijd tegemoet, ook in coronatijd!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.