Skip to main content

5 voordelen van een vloerkleed in je studentenkamer

Als je op kamers gaat, kan het inrichten best een klus zijn. De ruimte is vaak beperkt en je moet er een hoop in kunnen doen. En dan wil je het ook nog een beetje gezellig maken als het even kan. Een vloerkleed helpt hierbij. Lees hier de 5 voordelen van een vloerkleed in je studentenkamer.

1. Een vloerkleed zorgt voor warmte

In tegenstelling tot veel andere vloerbekleding, zorgt een vloerkleed voor warmte aan de voetjes. Het is dus handig om bijvoorbeeld een hoogpolig vloerkleed neer te leggen naast je bed, zodat je niet meteen op de koude vloer stapt. Naast deze letterlijke warmte, straalt een vloerkleed ook warmte uit. Het zorgt dus ook voor een beetje extra gezelligheid in je studentenkamer, waardoor je sneller een huiselijke sfeer krijgt.

2. Een vloerkleed geeft persoonlijkheid aan de ruimte

De vloer is de basis van je interieur. Om deze reden is het vaak goed om voor een neutrale kleur te gaan bij het kiezen van je laminaat, zijl of vloerbedekking. Daarentegen kun je bij een vloerkleed helemaal all out gaan. Kies voor een rond vloerkleed in een knalkleur of ga voor een rechthoekig vloerkleed met dierenprint. Er is van alles beschikbaar dus er is vast en zeker ook een vloerkleed dat helemaal bij jouw smaak en persoonlijkheid past!

3. Een vloerkleed zorgt voor eenheid

Een studentenkamer kan al snel een beetje rommelig ogen. Er staat vaak een heleboel in een kleine ruimte en de meubels passen niet altijd helemaal bij elkaar. Meet en vloerkleed creëer je gemakkelijk eenheid in de kamer. Leg het vloerkleed zo neer dat er een lijn tussen de meubels wordt gevormd of plaats de meubels er een stukje op voor totale eenheid.

4. Een vloerkleed dempt het geluid

Ook fijn in een studentenhuis: een vloerkleed dempt het geluid. Als je een vloerkleed neerlegt, heeft je onderbuurman dus een stuk minder last van jou als je midden in de nacht thuis komt. Hoe dikker het vloerkleed, hoe meer geluid er wordt opgenomen.

5. Een vloerkleed kun je makkelijk verwisselen

In tegenstelling tot je normale vloer, kun je een vloerkleed heel makkelijk verwisselen. Ben je het vloerkleed zat, is je smaak veranderd of wil je een zachter of juist harder vloerkleed? Dan koop je gewoon een nieuwe! Een vloerkleed is helemaal niet zo duur en als je de oude nog kunt doorverkopen, kost het je nog maar een paar tientjes. Zo heb je in een handomdraai weer een hele andere sfeer in je kamer in Leiden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.