Skip to main content

5x het leukste van Leiden studentenstad

Ga jij na de zomer in Leiden studeren? Dan heb je een goede keuze gemaakt! Lees snel verder voor 5 redenen waarom Leiden de leukste studentenstad is!

Studenten

Ten eerste: studenten maken de dienst uit in Leiden! Leiden telt bijna 30.000 studenten, dus de stad kan niet om ons heen! Studenten organiseren dan ook superveel leuke evenementen voor medestudenten en andere Leidenaren. Ook voel je je nooit alleen hier: op elke straathoek kom je wel een medestudent tegen! Kortom, Leiden is écht een stad door en voor studenten!

Strand

Leiden ligt dichterbij het strand dan elke andere studentenstad, anders dan DenHaagStudentenstad,  en dat is een groot voordeel! Het strand is ideaal om even lekker uit te waaien als je de drukke stad wil ontvluchten en ook als je op een warme dag zit weg te smelten op je studentenkamer is er geen betere plek dan aan zee! Met het openbaar vervoer sta je binnen een halfuurtje met je voeten in het zand, maar zelfs fietsen is goed te doen!

Winkeltjes

In Leiden kun je heerlijk struinen door de kleine straatjes op zoek naar leuke spullen. Er zijn meerdere tweedehands- en vintagewinkels te vinden, waardoor je altijd iets origineels kunt vinden! Hier lees je over de leukste vintage winkeltjes in Leiden!

Architectuur

Leiden is een oude stad en dat kun je zien! Waar in de binnenstad je ook bent, er is altijd wel een mooi gebouw te spotten. Ook meerdere universiteitsgebouwen bestaan al heel wat jaren en dat maakt het toch net iets leuker om tot ‘s avonds laat in de bibliotheek te moeten blokken!

Gezelligheid

En last but not least, Leiden is een hartstikke gezellige stad! Door de vele terrasjes, de markt, alle evenementen die worden georganiseerd en de leuke mensen hoef je je nooit te vervelen. Nog een voordeel: omdat Leiden zo klein is leer je het binnen een paar maanden helemaal kennen. Zo voel je je lekker snel thuis en ga je jouw Leidse studentenleven nooit meer vergeten! We vertellen je graag alles over het uitgaan in Leiden

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.