Skip to main content

5x winterse borrelplekken in Leiden

Je houdt van de winter of je haat het, maar voor allebei de partijen komt deze blog als geroepen. De winter-lovers zijn weer wat gezellige cafés rijker en de winterhaters kunnen misschien de winter toch wat meer omarmen. In deze blog staan namelijk gezellige, winterse en warme cafés in Leiden centraal! Check onderstaande borrelplekken maar eens uit:

Annie's

Oké, dit is misschien een open deur, maar Annie's kan echt niet ontbreken! De locatie onder de historische brug is perfect en het terras aan de Rijn is zelfs in de winter prettig om te zitten. De heaters staan namelijk volop aan. Toch nog een beetje koud? Vraag dan een dekentje!

Hoogstraat 1a, 2312 JA, Leiden / 071-512 5737. 

De Stadthouder

Ongeveer honderd meter verder dan Annie's zit De Stadthouder. Ook hier zit je aan op een terras aan het water, inclusief heaters en warme dekentjes! Je kunt ook binnen zitten en dat is ook vrij knus. Er is binnen niet plek voor heel veel mensen, maar dat is juist wat het zo gezellig maakt. Je kunt van tevoren natuurlijk altijd reserveren voor een plekje. 

Nieuwe Rijn 13, 2312 JC, Leiden / 071 514 9275.

Belgisch Biercafé Olivier

Ben jij een echte bierliefhebber? Dan moet je echt een bezoekje brengen aan Belgisch Biercafé Olivier! Buiten dat je je hier de hele avond verschillende speciaalbiertjes kunt proeven, kun je hier ook heel knus spelletjes spelen. Gezelliger kan eigenlijk niet!

Hooigracht 23, 2312KM, Leiden / 071-512 2444. 

Café Barrera

Café Barrera is een bekende borrelplek voor Leidse studenten en dat maakt het bij uitstek ideaal voor een gezellig avondje borrelen. Het café is gevestigd aan het Rapenburg. Leuk feitje: de woning boven Barrera is de woning van Soldaat van Oranje en is een must see spot voor toeristen. Ook is hier de gelijknamige film van Paul Verhoeven opgenomen.

Rapenburg 56, 2311EX, Leiden / 071-514 6631. 

Brasserie Buitenhuis

Hier spelen we een beetje vals, want Brasserie Buitenhuis is niet in Leiden, maar in Valkenburg. Vanaf het centrum van Leiden is het maar 15 minuten fietsen. En met bus 43 richting Den Haag ben je er ook zo (uitstaphalte Tienhuizen). Dat is wat ons betreft absoluut de moeite waard! Brasserie Buitenhuis is gevestigd aan het prachtige Valkenburgse meer. Het interieur van de brasserie is ook nog eens Instagramwaardig. Perfect!

J. Pellenbargweg 2, 2235SP, Valkenburg / 071-572 1805. 

Benieuwd naar nog meer Leidse borrelplekken? Check dan deze blog met nog meer borrelplekken eens uit! Voorlopig zit jij wel even zoet :-). 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.