Skip to main content

Back to School? Handige checklist voor je schoolspullen

Nu de zomervakantie langzaam tot een einde komt, wordt het weer tijd om aan je studie te denken. Tijdens deze "back to school" periode kun je je mooi voorbereiden om weer in de schoolbanken te duiken. Tegelijkertijd schreeuwen winkels nu om aandacht om je aan de moostie schoolspullen te helpen. Maar welke spullen heb je nu echt nodig voor het nieuwe schooljaar? Deze handige checklist helpt je om ervoor te zorgen dat je alles in huis hebt voor een succesvolle start.

Papier & schriften

Allemaal leuk en aardig die digitale samenleving, maar er gaat weinig boven een vel papier om je gedachten op een rijtje te zetten. Zorg er dus voor dat je voldoende voorraad hebt van A4 (print) papier en schriften, zodat je aantekeningen kunt maken en opdrachten kunt uitwerken. Daarnaast is het handig om ook ruitjespapier (of ruitjesschriften) te hebben voor (wiskundige) berekeningen en schetsen.

Pennen & potloden

Een aardig assortiment aan pennen in verschillende kleuren maakt aantekeningen maken leuker en overzichtelijker. Ook handig om te hebben naast je basisvoorraad pennen: (vul)potloden, markeerstiften en fineliners.

Etui

Natuurlijk kun je je pennen los in je schooltas gooien, maar daar ga je op den duur spijt van krijgen. Je bent namelijk altijd net “die ene” pen kwijt als je hem nodig hebt. Kies daarom liever voor een stevig etui met voldoende vakjes zodat je pennen, potloden en markeerstiften makkelijk kunt terugvinden. Zo blijft je tas of bureau netjes en georganiseerd.

Agenda & to do block

Een agenda is je beste vriend voor planning en organisatie. Kies een papieren versie of een digitale variant, afhankelijk van je voorkeur. Noteer belangrijke data, deadlines en activiteiten om te zorgen dat je geen enkele afspraak mist. Soms heeft een agenda zelf ‘to do’ bladen. Zo niet, dan kan het fijn zijn om een apart ‘to do’ block te kopen zodat je je gedane acties lekker kunt afstrepen.

Kaftpapier

Kaftpapier is niet iets voor iedereen, maar je kunt je schoolboeken er een persoonlijk tintje mee geven. Sowieso beschermt kaftpapier je boeken tegen slijtage en scheuren. Dat helpt weer bij het inleveren van hele boeken aan het einde van het schooljaar, of bij de tweedehands verkoop natuurlijk.

Schooltassen & rugzakken

Of je nou voor een nerdy basis rugzak gaat, een linnen tas of een zakelijke koffer, een stevige schooltas of rugzak is cruciaal om al je schoolspullen mee te nemen. Kies er een met voldoende vakken zodat je goed ‘organized’ bent. Koop je een rugzak? Neem er dan een met verstelbare banden voor draagcomfort.

Laptops & chromebooks

Voor bijna alle scholieren en studenten is een laptop een onmisbaar hulpmiddel geworden. Al op de middelbare school is de laptop inmiddels gemeengoed. Zorg er dus voor dat laptop up-to-date is met de software die nodig hebt voor je studie. Zorg ook dat je voldoende schijfruimte en geheugen hebt, want weinig is irritanter dan wachten op het zandlopertje terwijl je verder wilt met je opdracht. Of die nieuwe Netflix serie natuurlijk…

De "back to school" periode kan hectisch zijn, en misschien heb je nog niet echt veel zin in je nieuwe studiejaar. Maar door je schoolspullen lekker op orde te maken, krijg je er vaak vanzelf weer zin in. Veel succes!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.