Skip to main content

Bijbanen Leiden: zo vind je ze!

Is wat extra geld altijd welkom? Wil je meer ervaring opdoen met een bijbaantje? Of wil je je meer onder de mensen begeven? Grote kans dat je dan al op zoek bent naar een bijbaantje. Wil de zoektocht nog niet helemaal vlotten? Dan hebben we goed nieuws: check onderstaande tips eens om jouw bijbaan in Leiden te vinden!

1. Vanuit huis blogs of artikelen schrijven

Hou je van schrijven of doe je een communicatie-, media- of journalistieke studie? Dan kun je online op zoek naar websites die bloggers of content creators zoeken. Via deze websites kun je teksten schrijven voor bedrijven. Ideaal: gewoon vanuit je eigen woonkamer of bed geld verdienen! Nooit vroeg opstaan en altijd werken wanneer jij wil. Makkelijker kunnen we het niet maken. 

2. Hulpstudent

Ben jij iemand die graag mensen helpt? Dan is een bijbaan als Hulpstudent zeker iets voor jou. Via deze website word je gekoppeld aan mensen die bijles nodig hebben, wiens tuin een keer gesnoeid moet worden of een wandelmaatje zoeken. Een kleine moeite, maar een groot gebaar! Op deze manier ontmoet je ook nog eens veel verschillende mensen. 

3. Oppassen bij gezinnen

Er zijn tientallen gezinnen in Leiden en omgeving die op zoek zijn naar oppassers. Goed nieuws voor jou dus! Er zijn verschillende websites die bemiddelen waar je een overzicht van gezinnen kunt zien die op zoek zijn naar een oppas. Als oppas kun je vaak aan de slag wanneer het jou uitkomt. Lekker flexibel dus en een hele fijne bijbaan in Leiden voor studenten!

4. YoungCapital

Weet je nog niet zo goed wat je voor bijbaan wil? Kijk dan eens op de website van YoungCapital. Dit uitzendbureau gelooft in de kracht van jongeren en is daarom perfect om een bijbaan voor jou te vinden. Je kunt telefonisch of via de e-mail contact met hen opnemen. Er staan tientallen vacatures online van allerlei verschillende branches. Voor ieder wat wils, dus! 

5. Fiverr

Ligt je hart bij grafische vormgeving? Of bij muziek maken, video's editen of boeken schrijven? Dan is Fiverr absoluut een website waar je een kijkje op moet nemen. Via Fiverr kun je jezelf aanbieden als freelancer. Je kunt opdrachten aannemen in bijna elke branche. Ook handig: je bepaalt je eigen salaris! 

Een laatste tip: kijk ook op onze vacature pagina! Hier plaatsen wij regelmatig vacatures voor bijbanen in Leiden. Ook kan het helpen om termen als 'bijbanen Leiden' en 'bijbaan in Leiden' op Google in te tikken. Veel plezier met het vinden van een bijbaan!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.