Skip to main content

De 5 gezelligste borrelplekken van Leiden

Leiden staat bekend om zijn vele barretjes en fijne borrelplekken. Vooral met dit koude weer vinden wij niets gezelliger dan borrelen met vrienden. Buiten aan de Nieuwe Rijn onder een heater of lekker knus bij een open haard. Wij zochten de 5 gezelligste borrelplekken van Leiden voor je uit!

Tip: wil je dit soort handige tips over Leiden direct in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

1. Stadsbrouwhuis

Het Stadsbrouwhuis is perfect voor studenten. Ze verkopen hier namelijk heel veel… bier! Een uitstekende plek om je bierkennis bij te spijkeren dus. En met twintig wisseltaps is er ook nog eens voor ieder wat wils. Het Stadsbrouwhuis heeft trouwens ook een brouwerij en restaurant. Voor een goede borrel ben je hier dus aan het juiste adres!

Tip: een avond waar je nog lang over napraat begint met een Beerflight. Dit zijn zes proefglazen voor €12,50. Ook perfect voor de twijfelaars onder ons dus!

2. Van Buuren

Wie een goede borrelplek in de buurt van het station zoekt, moet echt even aanschuiven bij Van Buuren. Het is een mooie zaak, maar vooral de borrelkaart maakt dit een fijne plek. Met veel verschillende bieren, wijnen, cocktails en gins is dit de perfecte plek om met je vrienden af te spreken. En ook de borrelhappen zijn niet verkeerd: van bitterballen tot Siciliaanse olijven en van Leidse kaas tot yakitori kipspiesjes. Van Buuren heeft alle ingrediënten voor een uitstekende borrel!

3. Café De Uyl van Hoogland

Of je nou op zondag komt voor de livemuziek of op woensdagmiddag voor een biertje met vrienden… bij de Uyl is het eigenlijk altijd wel gezellig! De Uyl is dan ook een echte Leidse kroeg, waar je weinig ‘dagjes-mensen’ zult zien. Voor een borrel moet je hier vooral op vrijdag en zaterdag zijn. Rond het borreluur serveren ze dan lekkere borrelhappen. Op vrijdag komen de happen bij Van Bohemen en Van der Zon vandaan. Op zaterdag lekkere hapjes van de markt op brood van Mamie Gourmande!

4. Lot en de Walvis

Lot en de Walvis heeft een van de mooiste terrassen, maar ook in de winter is het hier aangenaam borrelen. Door het knusse interieur en de uitgebreide borrelkaart (lees: nacho's, springrolls en een heuse borrelplank) is dit ook een prima plek om een drankje te doen met je lover.

Tip: deze plek is trouwens ook uitermate geschikt om lekker uit te brakken op zondag. Dan serveren ze namelijk van 9 tot 12 uur het Recovery Breakfast. Voor €15,- eet je jouw kater weg met onder andere: heerlijke chocoladebroodjes, croissantjes, gekookte eitjes, pannenkoeken, yoghurtjes en fruit. Perfect om je zondag te beginnen dus!

5. De Bonte Koe

Bij de Bonte Koe lijkt het alsof de tijd even stil heeft gestaan. Het interieur is namelijk al honderd jaar hetzelfde! Er liggen kranten op tafel en de sfeer is er altijd als vanouds: gezellig. Ook ontbreekt het hier niet aan een ruim assortiment bieren en (huis)wijnen en goede borrelhappen natuurlijk. Voor die borrelhappen werken ze trouwens vaak samen met kleine producenten die liefde voor hun vak hebben. Zo komt de rookworst bij Van der Zon vandaan en de nootjes gewoon van de Leidse markt.

Wil je weten waar wij graag eten in Leiden? Eerder schreven we over goedkope Leidse restaurantjes, de lekkerste shared dining restaurants en waar we graag eten bestellen in Leiden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.