Skip to main content

De beste bezorgrestaurants in Leiden

Veel Leidse studenten maken zich er schuldig aan: online eten bestellen. Vooral na een lange collegedag of een uit de hand gelopen zuipavond is er dan ook niks lekkerder dan een vette hap vanaf je bank bestellen. Toch kan het nog een hele opgave zijn om online eten te bestellen. Want wat zijn er veel restaurants die bezorgen in Leiden! Hier lees je waar je nou de lekkerste maaltijden online bestelt.

Italiaans

Persoonlijke favoriet is toch wel Panini in Leiden. Dit omdat de pasta versgemaakt wordt en de pizza’s meer Italiaanse ingrediënten bevatten dan bij veel andere bezorgrestaurants.

TIP: de panini’s zijn hier ook erg lekker! Probeer bijvoorbeeld eens de panini met buffelmozzarella en parmaham.

Sushi

Ik ben geen groot fan van de bezorg-sushi in Leiden, maar als ik dan moet kiezen dan bestel ik het liefst bij SushiPoint of Zoezie. Beide restaurants hebben verschillende menu’s waar je voor een prima prijs met z’n tweeën van kunt eten. Als je liever sushi los bestelt, kan het een dure avond worden. Let hier dus wel even op als je sushi bestelt!

TIP: Vind je het niet erg om sushi af te halen? Ga dan eens naar Ichi Ban op de Beestenmarkt!

Burgers

Met Deliveroo kan je bij een heleboel Leidse restaurants lekkere burgers bestellen. Bijvoorbeeld bij Hudson of Pakhuis. Nadeel is dat je wel een restaurantprijs betaalt, dus het is wat duurder dan andere bezorgde burgers. Een burgermenu dat iets goedkoper is, bestel ik meestal bij Johnny’s Burger. Zij hebben veel verschillende burgers en bezorgen vaak redelijk snel.

Kapsalon, döner of shoarma

In Leiden is er veel keuze als je dit soort eten wil bestellen. Zelf ga ik meestal voor het redelijk nieuwe Döner to go. Een kleine kapsalon met kipdöner kost hier maar €4,50 en is voldoende als je normale trek hebt. Ook kan je hier snacks, broodjes, Turkse pizza’s, shoarma en kalsdöner bestellen. Let wel op dat je minimaal voor €9,95 moet bestellen om je eten te laten bezorgen!

Semi-gezond

Eten bestellen hoeft gelukkig niet altijd ongezond te zijn. Dat bewijzen deze twee restaurants wel. Bij Soups & Salads kan je, zoals de naam al doet vermoeden, veel salades en soepen bestellen. Daarnaast hebben ze ook ramen bowls, poke bowls, chili con carne en een aantal sandwiches. Bij Vet Gezond heb je verschillende gezonde en wat minder gezonde gerechten. Denk bijvoorbeeld aan de kipsalon vet gezond. Dit is een gezondere versie van de kapsalon met kippendij, friet van zoete aardappel en avocado.

Benieuwd waar je lekker kunt eten in Leiden? Jildau schreef eerder over de lekkerste shared dining restaurants in Leiden!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.