Skip to main content

De gezelligste terrasjes in Leiden

Zomer in Leiden betekent terrasjestijd. Als de weersvoorspelling boven de 18 graden is en stufi is gestort, wemelt de stad met dorstige studenten. Weet je nog niet op welk terras je deze zomer gaat doorbrengen? Ontdek dan hier je ideale bestemming. Dit zijn de gezelligste terrasjes in Leiden.

Terras aan het water: Annie’s & Dende

Waar de Oude en Nieuwe Rijn samenkomen, ligt op waterniveau Annie’s Boulevard. Annie’s is het grootste drijvende terras in de binnenstad en toch zit het er op zonnige dagen helemaal vol. Geniet van het uitzicht over de grachten, de historische Waag en alle sloepjes die langsvaren.

Voor een knusse sfeer en een plekje in de zon moet je op de terrasboot van Dende zijn. Je kunt gemakkelijk de hele middag doorbrengen op comfortabele loungebanken en genieten van zowel een drankje als een maaltijd. Wees er op tijd bij om een mooi plekje te bemachtigen!

TIP: bij Annie’s kun je met een groepje een rondvaart boeken. Laat je een uurtje meevoeren door de Leidsche grachten en neem drankjes en hapjes mee aan boord. 

Biertuin: Belgisch Biercafé Olivier

In een spectaculair voormalig ziekenhuis aan de Hooigracht zit Olivier gevestigd. Aan keuze is hier geen gebrek: Olivier is namelijk gespecialiseerd in bier. Niet alleen het bier, maar ook het terras is hier speciaal. Het bevindt zich namelijk in een grote binnentuin die wordt omringd door het historische gebouw. In de tuin hangt een gezellige sfeer, want je kunt er zowel zitten aan tafeltjes als op zitzakken en ‘s avonds brandt er sfeervolle verlichting.

TIP: de tuin is te reserveren voor (afstudeer)borrels, feestjes en barbecues! 

Café Barrera

Een drankje doen aan de mooiste gracht van Leiden? Dat kan op het terras van Barrera. Met als locatie het Rapenburg heb je uitzicht op het Academiegebouw en alle statige gebouwen eromheen. Aan dit water vindt je maar liefst drie musea en de voormalige studentenwoning van niemand minder dan Prins Pils. Een bijzonder stukje cultuur dus!

Balkon met uitzicht

Op de bovenste verdieping van voormalig warenhuis Hudson's Bay bevindt zich een balkon met het beste uitzicht over het centrum. Geniet van de Leidse skyline en kijk naar de mensen die op de Nieuwe Rijn lopen. Helaas is het nu niet mogelijk om op de bovenste verdieping te komen, maar wij hopen dat daar snel verandering in komt! 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.