Skip to main content

De lekkerste oliebollen in Leiden

Nog maar een paar weken en dan is het alweer oud en nieuw! Dat betekent dat het ook alweer tijd is voor de allerlekkerste wintersnack: de oliebol. Deze Nederlandse lekkernij wordt bij verschillende kramen in Leiden verkocht. Wij zochten voor je uit waar je lekkere oliebollen in Leiden koopt!

Oliebollenkraam Leiden Centraal

Om de oliebollenkraam op Leiden Centraal kan je eigenlijk niet heen. Deze kraam van Johnny staat er dan ook van half september tot begin januari. Hierdoor kun je al rond 3 oktober lekkere oliebollen bij deze kraam halen. De kraam staat al ruim 20 jaar op dezelfde plek en dat zegt wat over de oliebollen: ze zijn er namelijk heerlijk!

Oliebollenkraam Luifelbaan

Sinds een paar jaar staat de zoon van Johnny met een oliebollenkraam bij winkelcentrum de Luifelbaan (beter bekend als het 5 Meiplein). Hier scoor je heerlijke traditionele oliebollen met of zonder krenten, maar ook bollen met banketbakkersroom of appel.

Oliebollenkraam Merenwijk

Een andere plek waar je lekkere oliebollen in Leiden koopt, is Brouwer’s oliebollenkraam bij de Kopermolen in de Merenwijk. Deze kraam staat lekker centraal op het parkeerterrein van winkelcentrum de Kopermolen. Zo kun je na het boodschappen doen gemakkelijk nog een lekkere oliebol halen. Naast de traditionele oliebollen, verkopen ze bij deze kraam ook oliebollen met bijvoorbeeld een vulling van nutella of oreo-koekjes.  

Oliebollenkraam Stevenshof

Brouwer’s oliebollenkraam heeft naast de kraam in de Merenwijk ook een kraam bij de Stevenshof. Woon je dicht bij winkelcentrum de Stevensbloem? Dan kun je hier dus een lekkere oliebol of andere lekkernijen halen. Denk bijvoorbeeld aan een berlinerbol of wafels met chocolade.

Oliebollenkraam Intratuin Voorschoten

Woon je in de buurt van Voorschoten? Dan is het zeker de moeite waard om even langs de oliebollenkraam bij de Intratuin te fietsen. De oliebollen zijn hier lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Speciaal in het weekend hebben ze bollen met een drankvulling. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bol met Flugel-, Licor 43- of Bacardi Limon-vulling?

Met deze tips vind jij gemakkelijk de lekkerste oliebollen in Leiden! Kan jij wel wat inspiratie gebruiken voor een lekker drankje op oudejaarsavond? Check dan ook onze recepten voor winterse cocktails!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.