Skip to main content

De leukste accessoires voor je studentenhuis

De zomer is aangebroken en dat betekent dat we weer massaal verhuizen met zijn allen. Misschien ga jij binnenkort wel voor het eerst op jezelf wonen of verhuis je juist naar een ander studentenhuis. Wat je situatie ook is; het is de perfecte tijd om je studentenhuis (opnieuw) in te richten! Naast de onmisbare meubels wil je dat het huis natuurlijk ook een gezellige sfeer krijgt. Daarom lees je hier wat de leukste accessoires voor je studentenhuis zijn!

Posters

De poster is helemaal terug van weggeweest. En dat is niet gek, want je kunt tegenwoordig de leukste prints en quotes inlijsten en aan je muur hangen. Voor elke ruimte van je studentenhuis kun je wel een leuke poster vinden. Hebben jullie een grote, lege muur in huis? Dan kun je zelfs een hele fotowand maken. Ga voor een thema dat bij jullie studentenhuis past en zoek daar posters bij. Denk bijvoorbeeld aan stadsfoto’s, natuurfoto’s of een kleur als thema. Heb je een beetje hulp nodig? Op Pinterest kun je heel veel inspiratie opdoen!

Hoektafel

Een hoektafeltje is niet alleen praktisch, want als je de juiste kiest is het ook een ware eyecathcer! Een hoektafel is meestal vierkant en is in allerlei stijlen verkrijgbaar. Ga voor metaal als jullie een industriële of minimalistische inrichting hebben. Een houten staat juist leuk in een landelijk of Scandinavisch interieur. Je kunt de hoektafel op verschillende manieren gebruiken. Zet hem in de hoek van de kamer om kleinere accessoires uit te stallen zoals fotolijstjes, kaarsjes of een toffe tafellamp. Je kunt een hoektafel ook in het hoekje zetten dat ontstaat als je twee banken haaks op elkaar neerzet. Je kunt er dan een vaas met bloemen op kwijt, maar het ook gebruiken om je drinken neer te zetten. Of je gebruikt de hoektafel gewoon als salontafel natuurlijk.  

Planten

Ook planten mogen tegenwoordig niet meer ontbreken in een studentenhuis! Je kunt ze overal in huis neerzetten of ophangen aan het plafond. Naast dat ze er leuk uitzien, zijn ze vaak ook goed voor de kwaliteit van de lucht in huis. Let wel op dat je een plant koopt die bij de lichtinval van jullie huis past. En vergeet niet om even te checken hoeveel verzorging een plant nodig heeft. Planten die bij het drukke studentenleven passen en niet veel verzorging nodig hebben, zijn bijvoorbeeld de cactus of vetplant. Lees hier over andere planten die studentproof zijn.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.