Skip to main content

De vijf leukste natuurgebieden rondom Leiden

Word jij ook helemaal gek van de lockdown? Gelukkig kun je nog wel lekker naar buiten gaan en de prachtige natuurgebieden in de buurt van Leiden ontdekken. Lees snel verder voor de vijf beste plekken om je hoofd leeg te maken!

Pan van Persijn

Zin om Leiden even helemaal te ontvluchten? Ga dan eens naar Pan van Persijn (oftewel het Panbos). Dit prachtige natuurgebied ligt in Katwijk aan Zee, waar je met de fiets of de bus zo bent. In dit bos kun je heerlijk wandelen door de verschillende wandelroutes te volgen, maar het is ook ideaal voor een picknick, als straks het zonnetje weer gaat schijnen. Voor het Panbos betaal je wel 2 euro entree, zodat de gemeente dit gebied kan onderhouden.

Kagerplassen

Ten noorden van Leiden vind je de Kagerplassen. In dit waterrijke gebied kun je uren door de polders dwalen, uitkijken over de meren en écht tot rust komen. Bij mooi weer is het Joppe een populair zwemmeer, maar ook bij wat minder weer is dit stukje natuur prachtig.

Polderpark Cronesteyn

Dit gebied heeft echt alles. Je kunt er een lange wandeling maken (door het park ligt zo’n 6 kilometer aan wandelpaden), je kunt gaan voor een lekkere picknick op het gras met prachtig uitzicht en je kunt wat drinken halen bij de Tuin van de Smid. Polderpark Cronesteyn is altijd druk bezocht, maar door de omvang heb je weinig last van andere mensen. En het ligt ook nog eens vlakbij de binnenstad!

Vlietland

Ongeveer 20 minuten fietsen vanaf de binnenstad kun je het Vlietland vinden. Dit grote natuurgebied heeft bestaat uit meren, sloten, grote grasweiden en bossen. Watersporten is hier bij mooi weer heel goed mogelijk, maar ook wandelen, fietsen of gewoon relaxen op het gras kan hier goed.

Strand

Het is misschien wel iets verder weg, maar het strand is altijd een heerlijke plek om uit te waaien! Zelfs als de zon niet schijnt. Katwijk en Noordwijk zijn maar een halfuurtje met de bus en als je daar eenmaal bent kun je uren over het strand, door de duinen of langs de boulevards lopen. Heerlijk!

Niet zo'n zin om het huis uit te gaan? Gelukkig zijn er genoeg leuke online activiteiten die je met vrienden kunt doen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.