Skip to main content

Dit is belangrijk bij een e-bike verzekering

E-bikes zijn tegenwoordig heel erg populair en wij snappen wel waarom. Je ervaart alle voordelen van het fietsen, alleen dan kost het minder kracht. Zeker in de stad heeft fietsen een hoge meerwaarde vergeleken met de auto of het openbaar vervoer. Je hoeft niet in de file te staan en je bent niet afhankelijk van de tijden van het openbaar vervoer. Sommige mensen fietsen met een e-bike grote stukken, soms zelfs richting het dorp van zijn of haar ouders. Alleen dan komt er nog één nadeel bij kijken: doordat e-bikes redelijk duur zijn, is de kans groter dat jouw fiets gestolen wordt... Gelukkig is daar een oplossing voor!

E-bike verzekering 

Door een e-bike verzekering af te sluiten, dek je jezelf tegen onverwachte kosten van jouw e-bike. Denk aan de kosten als hij gestolen wordt, beschadigd raakt of als je een lekke band krijgt. Er zijn veel verschillende aanbieders van e-bike verzekeringen. Alle verzekeraars bieden weer een net andere service. Maar waar let je nou precies op als je jouw verzekering gaat afsluiten? Het is handig om op de hoogte te zijn van de services van jouw verzekeraar. Check hieronder de aspecten waar je op kunt letten bij het afsluiten.

 • Hoeveel jaar na de aankoop wordt de aanschafprijs verzekerd bij diefstal?
 • Hoeveel jaar na de aankoop wordt de aanschafprijs verzekerd als hij total loss is?
 • Is diefstal of schade aan alleen de accu ook meeverzekerd?
 • Is de schade verzekerd als het jouw eigen schuld is?
 • Haal- en brengservice regelingen wanneer jij onderweg pech krijgt. 
 • Is de fietshelm ook meeverzekerd?
 • Hoe hoog is het (verplichte) eigen risico?
 • Ben je verzekerd voor schade die jij met je e-bike aan anderen aanbrengt?
 • Welk slot heb je nodig om 'm goed te verzekeren?
 • Zit er een ongevallendekking voor jou en je eventuele passagier bij je verzekering?
 • Hoe duur is jouw maandelijkse premie?
 • In welke landen is je e-bike verzekerd?

Verzekeraars vergelijken

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, kan een e-bike verzekering aan allerlei verschillende eisen voldoen. Denk goed na waar jij behoefte aan hebt en ga aan de hand daarvan op zoek naar de ideale verzekering voor jou. Ga verzekeraars zoals Univé langs en check op de site welke services zij aanbieden. Meestal kun je op een site ook een test invullen, waarbij je hierna gemakkelijk inzicht hebt in de kosten die je elke maand moet gaan betalen. Op deze manier kan je jouw mogelijkheden goed vergelijken. Hierna is het handig om wat recensies van de betreffende aanbieder op te zoeken. Deze kunnen namelijk ook nog best wel uiteen lopen. Ten slotte kun je de beste kiezen en hier een verzekering afsluiten. Zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van jouw specifieke voorwaarden, zodat je niet tegen onverwachte kosten aanloopt.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.