Skip to main content

Energie besparen in jouw studentenhuis? Dat doe je zo!

Als je wakker wordt is het nog donker buiten, de bladeren liggen op de stoep en het is aangenaam fris: de herfst is aangebroken! Hoewel dit natuurlijk een prachtig seizoen is, is het ook een teken dat de koude wintermaanden om de hoek staan. En dit betekent dat menig studentenhuis de energierekening weer op ziet lopen. Wij geven je daarom 5 makkelijke tips om energie te besparen met je studentenhuis!

1. Vergelijk energie

De eerst tip is ook meteen de makkelijkste. Ga online jullie energie vergelijken met andere aanbieders! Uit gemak blijf je vaak jaren bij dezelfde energiemaatschappij, maar wist je dat de prijsverschillen tussen energieleveranciers jaarlijks heel groot zijn? Je kunt dus al gauw honderden euro’s besparen door alleen maar de juiste energieleverancier te kiezen!

2. Zet de verwarming alleen aan als het nodig is

Dit spreekt natuurlijk voor zich, maar als je met zoveel mensen woont is het soms moeilijk bij te houden. Maak daarom afspraken met je huisgenoten wanneer de verwarming aan en uit kan. Ook scheelt het enorm op de energie om dikke truien en sokken aan te trekken als het wat kouder wordt. Dan is het niet nodig om verwarming hoger te zetten. Als je de verwarming 1 graad lager zet, scheelt dit jaarlijks al €90 op de energierekening!

3. Houd de warmte binnen

Als het dan behaaglijk warm is in de fusie, is het wel zo handig om de warmte binnen te houden. Houd bijvoorbeeld de gordijnen dicht in de verwarmde ruimte. Hiermee kun je zelfs tot €170 besparen op jaarbasis. Ook houd je natuurlijk zoveel mogelijk de deuren en ramen dicht. Dit houd de kou buiten en de warmte binnen.

4. Haal overbodige stekkers uit het stopcontact

Iedereen weet inmiddels wel dat je de oplader van je telefoon niet in het stopcontact moet laten zitten. Dit soort stekkers verbruiken zelfs stroom als ze niks aan het opladen zijn. Toch zijn er nog een heleboel andere stekkers die onnodig stroom verbruiken, zoals spelcomputers en tv’s. Als dit soort apparaten op standby staan, verbruiken ze toch energie. Zonde!

5. Was je kleding minder vaak

Dat je moet wassen en drogen, begrijpen wij natuurlijk helemaal. Maar wist je dat deze apparaten hartstikke veel energie gebruiken? Probeer dus om zo min mogelijk te wassen. Bijvoorbeeld door jouw was te combineren met de was van huisgenoten. Zo voorkom je dat jullie individueel halve wasjes draaien. Ook scheelt het als je op een lagere temperatuur de was draait. Minder wassen is trouwens ook hartstikke goed voor je kleding. Een win-win dus, wat ons betreft!

Op zoek naar meer bespaartips? Kijk dan ook eens op onze pagina Geldzaken en (be)sparen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.