Skip to main content

Glutenvrij uiteten in Leiden

Voor mensen met coeliakie (glutenintolerantie) of een glutensensitiviteit wordt het steeds gemakkelijker om buiten de deur een hapje te gaan eten. Ik heb zelf coeliakie, en ik heb gemerkt dat in het afgelopen jaar veel meer restaurants in Leiden rekening zijn gaan houden met het bereiden van veilig glutenvrij eten! Ik heb daarom voor jullie mijn favoriete restaurants die veilige glutenvrije gerechten op tafel zetten op een rijtje gezet!

Yuniku - Stationsweg 19 

Sushiliefhebbers, deze is voor jullie! Hier kun je met een gerust hart je maag helemaal volstouwen met sushi. Bij Yuniku staat duidelijk op de kaart welke sushi wel of geen gluten bevat. Ik heb veel positieve verhalen gehoord over Yuniku, maar ik wil je erop wijzen dat het wel een all you can eat-restaurant is en dat het met drukte toch fout zou kunnen gaan. Dus houd altijd je ogen open en als je iets niet vertrouwt, gewoon even vragen aan iemand in de keuken! 

Lot & de Walvis - Haven 1

Wil je heerlijk onbezorgd kunnen eten? Dan ben je bij Lot & de Walvis aan het juiste adres. Bij Lot weten ze heel goed wat het bereiden van veilig glutenvrij inhoudt. Zo kun je gemakkelijk overal glutenvrij brood bij krijgen, maar kunnen een heleboel andere gerechten ook zo aangepast worden dat jij het zonder gluten kunt eten. De perfecte plek om de lunchen of dineren na een paar uur flink shoppen in de binnenstad van Leiden!

Dende - Nieuwe Rijn 5

Shared dining is tegenwoordig helemaal een ding. Maar als je met een glutenintolerantie of -sensitiviteit uiteten gaat met mensen die wel gewoon gluten eten, dan gaat dat feestje voor jou mooi niet door. Zelf baal ik daar wel eens van, maar bij Dende hoef je je daar geen zorgen om te maken! Een hele hoop is glutenvrij, of kan glutenvrij gemaakt worden, ook voor degene met wie jij komt eten. Wilt diegene toch ook wel iets eten met gluten, dan wordt dat gewoon apart van de grote eetplank op tafel gezet. Hier eten is een feestje!

Donatello's - Haarlemmerstraat 20

Mag iedereen jou wakker maken voor een heerlijk bord glutenvrije pasta? Dan kun je in Leiden naar Donatello's! Hier hebben ze (bijna) altijd glutenvrije pasta in huis en kun je bijna alle pastagerechten kiezen! Ik heb hier zelf nog nooit gegeten, maar ik hoor hele positieve verhalen over de glutenvrije pasta's van Donatello's. Er wordt wel aangeraden om van te voren eventjes te bellen om te vragen of ze glutenvrije pasta op voorraad hebben.

De Waag

Wil je een keertje uiteten op een bijzondere locatie? Dan hoef je niet meer verder te zoeken want restaurant De Waag in Leiden is werkelijkwaar prachtig. Daarnaast zijn ze ook nog eens ontzettend goed op de hoogte van glutenvrij eten bereiden! In sommige restaurants heb je weinig keuze wat betreft glutenvrije opties, bij de Waag krijg je keuzestress. En wat fijn om een keer die luxe te hebben, hè. Eet smakelijk!

Woon je in Leiden, maar zou je ook wel eens wat glutenvrije restaurantjes willen proberen in Den Haag? Lees dan mijn blog met de 5 lekkerste glutenvrije restaurants in Den Haag!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.