Skip to main content

Hier eet je de lekkerste kroketten in Leiden

Op 9 oktober is het nationale krokettendag, een mooie gelegenheid om een kroket te eten dus! Kroketten vind je in alle soorten en maten, maar de bekendste zijn toch wel de rundvlees- en kalfsvleeskroket. Het is nóg lekkerder als je er ook nog een knapperig sneetje brood bij eet. Loopt het water al bij je in de mond? Dan hebben we goed nieuws voor je: check onderstaande Leidse plekken eens, want daar vind je de allerbeste (en meest verrassende) kroketten van de stad!

1. Restaurant Annie's

Voor maar €9,50 krijg je bij Annie's twee kroketten op ambachtelijk vloerbrood. Hou je ook van mosterd? Annie's serveert grove mosterd. Voor de vegetariërs onder ons: je kunt hier ook vegetarische kroketten bestellen. Annie's heeft trouwens ook een van de gezelligste terrassen in Leiden, dus met mooi weer zit je hier ook nog een heerlijk!

Hoogstraat 1a, 2312 JA Leiden.

2. Karels Bio Friet

Karels Bio Friet is een ideale zaak om verschillende soorten kroketten uit te proberen, zoals de hutspotkroket en de Leidsekaaskroket met de Leidse komijnekaas. De kroketten worden gemaakt op Texel en dragen het keurmerk 'Waddengoud' (keurmerk voor producten en diensten uit het Waddengebied). Een van Nederlands grote culinaire recensenten Wouter Klootwijk schreef er zelfs een positieve recensie over. In 2018 verscheen Karels Bio Friet op plek 86 in de Cafetaria Top 100. Deze kroketten moet je dus een keer proberen!

Hogewoerd 27, 2311 HE Leiden. 

3. Family 't Zwaantje

Ook cafetaria Eeterij Family 't Zwaantje verscheen in de Cafetaria Top 100, maar dan op plek 84. Hier kun je verschillende kroketten eten: kalfskroket, goulashkroket, kwekkeboom croquet, satékroket, groentekroket en de bourgondiërkroket, maar ook de kroketburger! Ook hier kun je er natuurlijk voor kiezen om het op brood te eten of los. 

Kennedylaan 9, 2324 ER Leiden.

4. Dapp Frietwinkel

Frietwinkel Dapp maakt kroketten op een biologische manier: tot aan de boer toe weet de winkel waar de ingrediënten vandaan komen. Bij Dapp kun je meerdere soorten kroketten proberen: de welbekende rundvleeskroket, groenteparmezaankroket, geitenkaaskroket, garnaalkroket en de vegankroket. Welke ga jij als eerst uitproberen?

Aalmarkt 14, 2311 EC Leiden.

5. Aloha (vegan!)

Voor de vegans onder ons die niet zonder kroketten kunnen op z'n tijd: Restaurant Aloha is jouw beste vriend! Voor €9,50 krijg je twee vegan kroketten op brood met picalilly-mosterdsaus. Zo geniet je toch nog van een kroket, maar dan wel op een duurzame manier! Ook handig: Aloha zit lekker centraal op de Steenstraat en heeft alleen maar vegetarische en vegan opties!

Steenstraat 22, 2312 BW Leiden. 

Niet zo'n fan van kroketten, maar wél van burgers? De lekkerste hamburgers in Leiden vind je hier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.