Skip to main content

Leuke dingen om te doen in Leiden tijdens de meivakantie

Binnenkort is het alweer meivakantie! Op vakantie gaan is helaas nog steeds niet echt een optie, maar gelukkig zijn er genoeg leuke dingen te doen in en rondom Leiden. Lees snel verder voor de vijf leukste activiteiten!

Take-away wandeling

Het wordt eindelijk weer wat beter weer, dus tijd om lekker naar buiten te gaan! Met een WijnSpijs take-away wandeling zit je altijd goed. Je kunt een kaartje kopen waarmee je bij verschillende restaurants in Leiden een lekker gerechtje kan ophalen. Plan van tevoren een leuke wandelroute door de stad in, met tussenstops bij de heerlijke tentjes natuurlijk. Maak er een gezellig dagje van met een vriend, vriendin of familielid en laat je verrassen door alle lekkernijen! 

Meer wandelroutes

Wel zin om te wandelen maar niet zo’n zin om onderweg allerlei lekkere dingen te halen? Probeer dan eens een leuke wandelroute! Er zijn veel verschillende routes, dus er zit altijd wel iets bij wat bij jou past. Er is bijvoorbeeld een Rembrandtroute, die langs historische Rembrandtlocaties gaat. Of probeer de Route van Ontdekkingen, die je meeneemt langs bijzondere verhalen over wetenschappelijke ontdekkingen. Ideaal om jouw favoriete stad nóg beter te leren kennen!

Fietsen

Als je niet zo van wandelen houdt, is fietsen natuurlijk ook een goede optie! Leiden is een geweldige uitvalsbasis voor prachtige fietstochten. Zo kun je bijvoorbeeld de bollenstreek verder ontdekken, lekker toeren door het duingebied of een bezoekje brengen aan het gebied rondom de Kagerplassen. En nu maar hopen dat het een beetje lekker weer wordt tijdens de meivakantie, want er zijn veel leuke picknickplekken in Leiden! Dan doe je misschien zelfs nog een kleurtje op! 

Museumbezoek

Meer zin in een cultureel uitstapje? Bezoek dan (online) een museum! Tijdens de Museumweek eind april worden allerlei activiteiten georganiseerd die je gewoon vanaf je eigen bank kunt bijwonen. Lezingen, virtuele rondleidingen en Q&A’s. Zo ben je wel even zoet tijdens je vrije dagen. Deze activiteit is ideaal voor een dag met wat minder goed weer, dus kruip lekker onder een dekentje met een kop thee om eens even goed cultureel te genieten!

Renzy tours

Renzy organiseert GPS-audiotours in een elektrisch autootje door de typisch Nederlandse bollenstreek. Geweldig toch? Geniet onderweg van heerlijke vergezichten, langs bollenvelden, door de duinen en langs mooie kastelen. Zorg voor een lekkere picknick voor onderweg en je dagje uit is compleet! En extra leuk: deze routes voeren je langs bekende én minder bekende plekjes, dus je ontdekt nog nieuwe dingen in jouw provincie ook!

Hopelijk heb je wat inspiratie gekregen voor wat jij kan gaan doen in de meivakantie. Want ook tijdens corona valt er genoeg te beleven in de prachtige streek rondom Leiden! En is het eens een dagje minder lekker weer? Doe dan een grote schoonmaak thuis, ruim je kamer op of lees een keer een goed boek. Zo vliegt je meivakantie voorbij en zit je voordat je het weet weer lekker in de (online) collegebanken! Have fun!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.