Skip to main content

Perfecte bijbaan: oppaswerk in Leiden

Zoek je de perfecte bijbaan in Leiden? Overweeg dan oppaswerk. Met oppaswerk in Leiden kun je je eigen tarieven bepalen. Leiden is een leuke stad om te wonen want er is altijd wel wat te doen. Maar om het meeste uit jouw studententijd in Leiden te halen, is het wel fijn als je wat extra geld te besteden hebt. Oppaswerk was al een lucratief bijbaantje tijdens je schoolperiode, maar tijdens de studententijd vergeten sommigen deze optie. Hoe kom je voor oppaswerk in Leiden aan klanten en hoeveel verdient het? Lees verder.

Meld je aan op een platform

Waarbij je in je hometown gemakkelijk bij de buren of bij kennissen van je ouders kon oppassen, is dat moeilijker als je naar een andere stad verhuist. Hoe kom je aan een steady stroom van klanten? Je kunt je aanmelden op een platform dat oppassers en gezinnen bij elkaar brengt. Een voorbeeld van zo’n website is Nina.care. Je kan daarop een profiel aanmaken als oppasser. Je kan je op dit moment van schrijven simpel en snel gratis aanmelden. De site is er in meerdere talen, dus ook voor buitenlandse studenten is het te begrijpen.

Wat verdient oppaswerk in Leiden?

Je kunt zelf bepalen wat voor tarief je als oppas vraagt, maar je wilt natuurlijk wel een realistisch beeld hebben van wat je ongeveer kunt verdienen. Om hier een beeld van te krijgen, kun je in de tabel voor minimumloon kijken voor actuele bedragen en voor jouw specifieke leeftijd. Op het moment van schrijven is voor iemand van 20 jaar oud het minimum loon bij een 36 urige werkweek €9,92. Omdat met oppassen vaak minder uren dan 36 gewerkt worden, en omdat dit het minimum loon per uur betreft, kan het uiteindelijke bedrag verschillen.

Neem contact op met een platform voor oppassers

Idealiter heb je een uurloon waar je dik tevreden mee bent en voldoende klanten mee kan krijgen. Om dit te bereiken, kun je contact opnemen met een platform voor oppassers. Zij hebben het overzicht van wat anderen vragen en kunnen je advies geven in jouw tariefbepaling.

Uurloon maximaliseren als oppas

Bepaalde factoren maken dat je uurloon hoger is als oppas. Denk aan het hebben van een EHBO-diploma, de welwillendheid om ‘s nachts en in het weekend te werken, je ervaring en jouw diploma’s en certificaten met betrekking tot het werken met kinderen. Overleg ook met de opdrachtgever wie de reiskosten en kosten voor eten en drinken betaald. Als het gezin waar jij oppast de reiskosten niet betaalt en geen eten en drinken voor je klaarzet, dan moet je dit nog van je inkomsten aftrekken. Via een platform werken heeft overigens het voordeel dat een platform in sommige gevallen jouw verzekering geregeld heeft. Stel je breekt een vaas of raakt de
huissleutel kwijt, dan hoef je deze kosten niet altijd zelf te betalen.

Oppaswerk in vergelijking met andere bijbanen

Wanneer je bij Albert Heijn vakkenvuller zou worden, ligt je uurloon rond de 10,50 euro (op dit moment van schrijven en wanneer je 20 jaar bent). Wanneer je minder dan 12 uur werkt per week dan zit hier ook je vakantiegeld bij in. In de horeca is het uurloon voor iemand van 20 jaar oud ongeveer hetzelfde. Als oppasser is je minimum uurloon dus vergelijkbaar, maar kun je wel zelf je tarieven bepalen. Naarmate je meer ervaring en meer klanten hebt, kun je je tarieven verhogen.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.