Skip to main content

Studeer jij voor 1 september 2021 af? Dan krijg je 535 euro!

Alle studenten die dit collegejaar afstuderen aan een hbo-opleiding of wo-master, krijgen €535 van DUO. Ook als je aanvullende beurs afloopt, kun je compensatie krijgen. Check hier of jij recht hebt op compensatie!

Compensatie studievertraging door corona

Door de coronacrisis verwacht het kabinet dat veel afstudeerders studievertraging oplopen. Om deze studenten te compenseren in de kosten, krijgen zij 3 maanden collegegeld terug. Deze tegemoetkoming staat gelijk aan €535. Ondanks dat dit lang niet alle kosten dekt als je studievertraging door corona hebt opgelopen, is het toch mooi meegenomen. Omdat het te veel gedoe is om te beoordelen welke studenten nu echt studievertraging door het coronavirus hebben, krijgen alle studenten die dit jaar afstuderen €535 van DUO bijgeschreven. Je hoeft de tegemoetkoming niet zelf aan te vragen. DUO checkt of je recht hebt op de tegemoetkoming en stuurt je een bericht over de uitbetaling.

De compensatieregeling geldt voor alle studenten die voor 31 augustus 2021 een wo-master, hbo-bachelor, hbo-master of associate degree halen. De enige voorwaarde is dat je in studiejaar 2019/2020 én studiejaar 2020/2021 minimaal 1 maand stond ingeschreven bij een door de overheid bekostigde opleiding. De tegemoetkoming is dus alleen voor laatstejaars studenten. De gedachte hierachter is dat studenten uit eerdere studiejaren hun achterstand later nog kunnen inhalen.

Tegemoetkoming vervallen beurs

Als jij een aanvullende beurs hebt of tot voor kort had, dan heb je misschien recht op een extra tegemoetkoming. Alle hbo- en wo-studenten met een aanvullende beurs die in de periode juni 2020 tot en met augustus 2021 vervalt, ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van €1500. De betaaldatum van de tegemoetkoming is nog niet bekend, maar je krijgt hier een automatisch bericht over van DUO.

Meer informatie over beide tegemoetkomingen vind je op de website van DUO.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.