Skip to main content

Studentenverenigingen in Leiden

Het is alweer bijna zomer en dat betekent dat er een nieuw collegejaar aankomt! Wil jij volgend jaar lid worden van één van de Leidse studentenverenigingen? Lees dan snel verder!

De grote vijf

Veel mensen kennen de grote Leidse verenigingen wel: Minerva, Augustinus, Quintus, SSR en Catena. Al deze verenigingen zijn gezelligheidsverenigingen, wat betekent dat er vooral veel borrelavonden, feesten en andere leuke evenementen zijn. Elke vereniging heeft zijn eigen unieke dingen, dus kijk vooral lekker rond (hoewel dat door corona helaas niet in het echt kan…).

Sportverenigingen

Voel je je niet echt thuis bij zo’n grote vereniging? Kijk dan eens bij de vele sportverenigingen die Leiden rijk is! Roeien, tennis, zeilen, hockeyen, dansen… Voor bijna elke sport bestaat er wel een vereniging! Ideaal voor als je van gezelligheid houdt, maar toch ook in vorm wilt blijven!

Muziekverenigingen

Heb je affiniteit met muziek maken? Kijk dan eens rond bij verenigingen als Sempre Crescendo en Collegium Musicum. Hier krijg je de kans om in een orkest te spelen of in een koor te zingen, naast de borrels en feestjes die deze verenigingen meebrengen!

Religieuze verenigingen

Leiden heeft meerdere religieuze studentenverenigingen, zoals NSL en Ichthus. Naast activiteiten die andere verenigingen ook organiseren, zoals borrels en feesten, richten deze verenigingen zich op het geloof. Zo kun je een gezellig studentenleven combineren met het bijwonen van bijvoorbeeld bijbellezingen!

Studieverenigingen

Oké, technisch gezien zijn dit geen studentenverenigingen, maar ze kunnen er wel voor zorgen dat je een geweldige studententijd krijgt in Leiden! Bijna elke studie heeft zijn eigen studievereniging, waar veel verschillende dingen worden georganiseerd die veelal te maken hebben met de specifieke studie. Perfect dus om veel mensen te leren kennen bij je studie en om je meer te verdiepen in wat jouw studie te bieden heeft! 

Andere verenigingen

Leiden kent meer dan 30 studentenverenigingen, dus wat hierboven is genoemd is lang niet alles. Er is bijvoorbeeld een spelletjesvereniging (Duivelsei), een culturele vereniging (Prometheus), een reisvereniging (AEGEE) en nog veel meer! Oriënteer je daarom vooral in de (online) EL CID en vraag eens rond bij de verschillende verenigingen waar zij voor staan!

Meer info over bovenstaande studentenverenigingen vind je hier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.