Skip to main content

Vakantiewerk om deze zomervakantie financieel goed door te komen

De zomervakantie is aangebroken. Om te kunnen genieten van je welverdiende vakantie moet er ook geld worden verdiend. Twijfel je nog over wat voor vakantiewerk je wilt doen? Lees dan hier over 3 soorten vakantiewerk dat je kunt doen. En de voor- en nadelen van deze banen.

 

Maaltijdbezorger

Als je van fietsen houdt is maaltijdbezorger dé baan voor jou. Het is ook een ideale baan als je wilt werken aan je conditie. Je fietst tijdens een dagje werken al snel tientallen kilometers. Houd je niet van fietsen, maar wil je wel maaltijdbezorger worden? Dan kan je ook op de scooter maaltijden bezorgen. Er zijn veel verschillende organisaties die maaltijden bezorgen. Onderzoek daarom bij welke organisatie je het beste salaris en secundaire voorwaarden krijgt. Een nadeel van het werken als maaltijdbezorger is dat je ook tijdens slecht weer moet fietsen. Zorg er daarom voor dat je een goed regenpak hebt. Zo voorkom je dat je verkouden raakt. Naast maaltijden bezorgen kan je tegenwoordig ook boodschappen bezorgen op de fiets. Een nadeel van deze baan is dat je vaak in een beperkte tijd de boodschappen moet bezorgen. Dit kan stressvol zijn! 

Horeca

Een baan in de horeca is iets voor jou als je houdt van werken met mensen. Voor het werken in de horeca moet je klantvriendelijk zijn en kunnen omgaan met lastige klanten. Een groot voordeel van werken in de horeca dat er héél veel vacatures zijn. Zo kan je snel een zomerbaantje vinden. Een nadeel van het werken in de horeca is dat je vaak in de avonden en weekenden moet werken zonder dat je hiervoor toeslagen ontvangt. Het salaris is ook meestal relatief laag. Toch kan je inkomen hoger zijn door de fooien die je ontvangt. Daarnaast kan je als je werkt op een terras ook tijdens het werken genieten van de zon.

Vakantiebaan bij een hogeschool of universiteit

Veel hogescholen en universiteiten hebben studentenbanen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als surveillant, student-assistent of medewerker studentadministratie. Zo is er altijd wel een baan die bij je past. Je kunt deze banen vinden op de website van de hogeschool of universiteit en bij uitzendbureaus. Een voordeel van een baan bij de hogeschool of universiteit is dat je meestal goed betaald krijgt en goede secundaire voorwaarden hebt. Dit is vooral het geval als je direct voor de hogeschool of universiteit werkt. Een andere voordeel is dat je soms ook na de zomer kunt blijven werken. Dit is vaak flexibel qua tijden en dagen zodat je het werk goed kunt combineren met je studie.

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.