Skip to main content

Varen in Leiden: ga deze zomer het water op!

Over het water varen is altijd een goed idee: het is gezellig, je ziet Leiden van een andere kant en fantastisch als het lekker weer is. Wist je dat Leiden 28 kilometer aan grachten en singels heeft? De binnenstad telt maar liefst 88 bruggen! Als je in Leiden woont, weet je dat er veel bootverhuuropties zijn. Weet je nou niet zo goed wat voor jou de beste mogelijkheid is? Of woon je niet in Leiden, maar wil je wel lekker varen? Check dan onderstaande opties!

Bootjes en Broodjes

Het vaarbedrijf Bootjes en Broodjes biedt verschillende opties aan: je kunt op een boot met een schipper of je huurt een eigen sloep. Het voordeel van varen met een schipper is dat hij de leuke plekjes weet in Leiden, maar ook rondom Leiden, zoals de Kaag en de Kagerplassen. Gelukkig geeft Bootjes en Broodjes aan dat hun sloepen makkelijk te bedienen zijn en dat het niet moeilijk is om zelf een sloep te besturen. Ook bieden ze verschillende arrangementen aan: van high tea tot ontbijt en alles daar tussenin!

Columbus Watersport

'Ontdek stad en land vanaf water' luidt de doelstelling van Columbus Watersport. Het bedrijf heeft zijn naam dan vernoemd naar ontdekkingsreiziger Columbus. Ook hier kun je kiezen uit verschillende opties: je kunt zelf een sloep huren in Leiden en Voorschoten of je kiest een sloep inclusief schipper. Via internet kun je makkelijk een sloep huren. Wil je eerst langs? Dan hoef je gelukkig vanaf Leiden Centraal maar 10 minuten te lopen tot de verhuurlocatie. 

De Merenburger

Bij De Merenburger kun je niet alleen bootjes huren, maar ook kanoën! Je boottocht kan beginnen vanaf het Leidse centrum, de Hollandse Plassen, de Kaag, Braassemermeer, het poldergebied of recreatiegebied Vlietland. Als je liever gaat kanoën kun je kiezen voor een 1-persoons kajak, 2-persoons kajak, of een 3-persoons Canadese kano.

De Leidse Rederij

Wil jij Leiden ontdekken? Dan bij je bij De Leidse Rederij aan het goede adres. Zij bieden verschillende boottours aan inclusief, en natuurlijk exclusief, (catering)arrangementen. Sommige boottours zijn ingericht in een thema, bijvoorbeeld: de Leidse cursus waar je door middel van vaarroutes het Leidse dialect leert kennen of doe een Escaperoom op het water! Ben je wat sportiever aangelegd? Dan is misschien de Paintballvaart iets voor jou! Al met al: de Leidse Rederij heeft voor ieder wat wils. 

Wil je voor onderweg een lekker hapje? Op deze plekken in Leiden kun je sushi afhalen! Alvast veel vaarplezier!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.