Skip to main content

Vier de beste Valentijnsdag!

Valentijnsdag is de uitgelezen dag om met je grote liefde lekker op stap te gaan. Maar wat te doen op deze dag van de liefde? Elk jaar is het weer raak op 14 februari: Valentijnsdag. En elk jaar stel je jezelf weer de vraag: wat is nou de beste manier om het dit jaar te vieren? Gelukkig is er tegenwoordig weer een hoop meer mogelijk dan in de afgelopen jaren, wat de druk verhoogt om een geslaagde dag te organiseren. Maar geen stress; wij staan voor je klaar met de leukste ideeën voor Valentijnsdag!

Recreëer jullie geschiedenis tijdens Valentijnsdag

Het is altijd leuk om terug te denken aan de tijd dat jullie elkaar net hebben leren kennen. De roze wolk waar je op leefde, de kriebels in je buik wanneer je je vriend of vriendin zag. Hoe leuk is het om die gevoelens opnieuw te gaan beleven?

Plan deze Valentijnsdag eens een hele dag vol tripjes down memory lane! Ga opnieuw naar de plaats van jullie eerste date, wandel langs de plek van jullie eerste kus en hou een picknick in jullie favoriete park. Een dag vol nostalgische herinneringen aan jullie gezamenlijke geschiedenis is niet alleen ontzettend romantisch, maar natuurlijk ook superleuk!

Hou een onesie-date

Voor iedereen die niet houdt van al het overdreven gedoe op Valentijdsdag, is de onesie-date een perfecte oplossing. Het doel van deze date is om zo comfortabel mogelijk samen te zijn. Dus ook ideaal als je geen relatie hebt, maar wel de dag van de liefde wilt vieren met je vrienden. Of gewoon, omdat je de hele dag wilt chillen.

Het hoofdbestanddeel van de onesie-date is natuurlijk de onesie. De grote, vormloze pyjama is de basis van het comfort op deze dag. Bonuspunten voor degene met het meest unieke, creatieve of originele exemplaar. Zorg er verder voor dat je alles in huis hebt waar jullie blij van worden: lekkere hapjes of snacks, goede drankjes, leuke muziek, vermaak in de vorm van bordspellen, videogames, films of noem maar op! Telefoons op vliegtuigmodus en chill-stand aan! De onesie-date is hét moment om lekker jezelf te zijn en niet te geven om etiquette, je uiterlijk, of de meningen van anderen. In een woord: genieten.

Klassieke Valentijnsdag ideeën

Natuurlijk is er ook nog altijd niks mis met de meer klassieke invulling van Valentijnsdag. Een bosje bloemen, cadeautjes, een doos chocolade, een lange wandeling door het meest romantische stukje van de stad. Gevolgd door een lekkere maaltijd, zelf gekookt, thuisbezorgd of lekker in een restaurant: de Valentijns-clichés zijn cliché omdat ze een kern van waarheid bevatten.

Pak dit jaar weer eens extra uit en ga die ene stap verder! Neem een lekker wijnarrangement bij je vijf-gangen-diner, kleed je op je allerbest en laat je naar huis brengen met een taxi. Het is lang geleden dat we de dag van de liefde zo uitgebreid konden vieren, dus geniet ervan met volle teugen!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.