Skip to main content

Vind de perfecte stage!

De perfecte stage vinden tussen al die vacatures, wat een zoektocht! Hoe vind je nou zo’n pareltje van een stage die perfect bij je past? Ik geef je handige tips om jou de stage van je leven te bezorgen. Zelf ben ik afgelopen tijd ook bezig geweest met het vinden van een stage. En geloof me, ik begrijp het als je met de handen in het haar zit. Er zijn namelijk zoveel bedrijven waar je terecht kan. Na het toepassen van een paar handige tricks heb ik uiteindelijk de perfecte stage gevonden. En dit gun ik jou ook!

Curriculum Vitae

De eerste stap is natuurlijk het updaten van je Curriculum Vitae. Op Pinterest kan je een groot voorbeeld aan CV’s vinden die jou helpen bij het kiezen van een overzichtelijke en sprekende opmaak. Want je CV is natuurlijk het eerste wat een bedrijf van jou ziet, zorg er dus voor dat deze jouw persoonlijkheid goed reflecteert. Kies voor een heldere foto waarop je vriendelijk lacht en voeg misschien zelfs nog een kleurtje toe aan de opmaak van je CV, zo zorg je ervoor dat je opvalt tussen die bergen andere sollicitaties. 

Motivatie

Daarnaast wordt er altijd gevraagd om een motivatie toe te voegen aan je sollicitatie. Hiervoor is mijn advies om bij jezelf na te gaan wat jij te bieden hebt. Ben jij bijvoorbeeld erg creatief of heb je al ervaring in leiding geven? Vermeld dit dan expliciet in je motivatie. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat jij aansluit bij het bedrijf. Lees dus van tevoren goed de website door en kijk vooral even naar de missie en visie van het bedrijf. Sluiten deze goed aan bij jouw interesses? Benoem dan dat je hier enthousiast van wordt en vermeld ook hoe de missie en visie van het bedrijf misschien nu al raken met jouw leven, normen of waarden. Zijn zij bijvoorbeeld maatschappelijk betrokken en doe jij in je vrije tijd vrijwilligerswerk, dan is er een match!

Wist je dat iedereen soft skills bevat? Weet je niet zo goed wat die van jou zijn? We vertellen je graag hoe soft skills je helpen en hoe je jouw soft skills kunt ontdekken!

Stage vacaturebanken

Maar hoe vind je nou een bedrijf waar je kan solliciteren? De meeste hogescholen hebben op hun website een stage vacaturebank voor jouw opleiding. Deze is handig om te raadplegen voor inspiratie en om een idee te krijgen van wat voor stage bij jouw studie past. Misschien staat het bedrijf waar jij enthousiast van wordt hier niet bij, maar dan weet je in ieder geval naar wat voor soort vacatures je moet zoeken. Naast de vacaturebank van scholen bestaan er nog genoeg andere stagevacaturebanken zoals stagemarkt en Stageplaza en Monsterboard welke ook handig zijn om te raadplegen.

Open sollicitaties

Als laatste kan je ook nog een open sollicitatie sturen naar bedrijven waar jij graag stage zou willen lopen, maar die geen passende vacature open hebben staan. Hierbij is het belangrijk om duidelijk te omschrijven wat het bedrijf eraan heeft om jou als stagiair aan te nemen. Benoem hierbij de taken en jouw stageopdracht en vooral ook wat jou van toegevoegde waarde maakt.

Het perfecte bedrijf voor jou

Om het bedrijf te vinden die bij jou past is het handig om eerst bij jezelf na te gaan van wat voor soort bedrijven jij enthousiast wordt. Maak eerst al een keuze tussen (inter)nationaal, grootschalig, kleinschalig of non-profit. Ga dan eens na in wat voor sector jij zou willen werken, is dit commercieel, de zorg, vrijetijdsbesteding, etc? Zo beperk je voor jezelf al het aantal bedrijven en krijg je een steeds duidelijker beeld van wat voor bedrijf bij jou past. Ook je eigen normen, waarden en kwaliteiten op een rijtje zetten kan helpen bij het kiezen voor een bedrijf. Het is namelijk wel belangrijk dat jij aansluiting vindt bij hun bedrijvigheden, visie en missie.

Voor nu wens ik je veel succes met het vinden van een stage en vergeet niet op tijd te beginnen met je zoektocht, want de goede stages vliegen de deur uit. Eerst nog hulp nodig bij het maken van je cv? We got you!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.