Skip to main content

Waar moet je op letten bij het opknappen van een huis?

Het opknappen van je huis lijkt vaak een oneindige klus. Waar moet je beginnen? Na deze blog weet je een aantal belangrijke dingen om op te letten zodat je een goede start kunt maken.

Regels

Verdiep je als eerste in de regels omtrent het klussen van jouw huis. Als je een huis huurt moet je jouw huis in een bepaalde staat weer opleveren. Verdiep je goed hierin. Dan kom je niet achteraf achter vervelende dingen. Zelfs als je een huis koopt zijn er ook soms regels waaraan jij je moet houden. Bij een appartement moet je namelijk soms toestemming krijgen van de Vereniging van Eigenaars (VVE). 

Afmetingen

Bij het tekenen van je contract heb je alle afmetingen van je huis waarschijnlijk al ontvangen. Toch is het slim om de afmetingen nog eens te controleren. Soms kan er namelijk een klein foutje ontstaan. Door de juiste afmetingen te gebruiken kan je aan de slag met het klussen. Je kunt dit meten met een rolmaat of een afstandsmeter. Een afstandsmeter meet met een laser de afstand tussen twee objecten of muren.

Waar wil je het schakelmateriaal?

Schakelmateriaal zijn lichtschakelaars, dimmers en stopcontact. Het is belangrijk om eerst te bepalen waar je dit wilt hebben. Houd hierbij rekening met waar je meubels en apparaten wilt gaan plaatsen. Als je op de juiste plekken je stopcontacten zet hoef je minder of geen gebruik te maken van verlengsnoeren. Een huis oogt veel opgeruimder en ruimer als er minder snoeren zichtbaar zijn. Plaats de lichtschakelaars ook op een logische plek, zoals naast de bank of vlakbij je bed. Zoek ook uit welke merk het beste bij je past. Je kunt bijvoorbeeld busch jaeger schakelmateriaal kopen.

Leidingen

Als je wilt gaan verbouwen is het belangrijk om te weten waar de leidingen lopen. De waterleidingen zitten voornamelijk in je vloer of muur. Sommige huizen hebben nog loden leidingen, waardoor er lood in je drinkwater kan komen. Te veel lood is schadelijk voor je gezondheid. Het is daarom verstandig om loden leidingen te laten vervangen.

Korte en lange termijn plannen

Denk na over hoe jullie leven kan zijn over 5 jaar. Wil je binnen 5 jaar al kinderen? Houd hier dan rekening mee met hoe je jouw huis gaat opknappen. Je kunt dan bijvoorbeeld een hobbykamer inrichten die je later omtovert tot kinderkamer. Niets is vervelender dan moeten verbouwen tijdens je zwangerschap. Wees daarom voorbereid op toekomstige plannen. Wil je tijdelijk in een koopwoning wonen en het verkopen met winst? Onderzoek dan welke aanpassingen aan jouw huis de waarde laat verhogen. Dan kan je het klussen zien als een investering die je later geld gaat opleveren. 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.