Skip to main content

Zo vind je een kamer in Leiden

Het is in de meeste studentensteden lastig om een woning te vinden, maar in Leiden is de uitdaging extra groot. Een geschikt huis vinden is een uitdaging, maar zeker niet onmogelijk! Daarom help ik je op weg met een aantal zoektips voor een kamer.

Hospiteren

Verreweg het grootste deel van de studentenkamers in Leiden worden vergeven op basis van hospiteeravonden. Studentenhuizen plaatsen advertenties vaak online en de taak is aan jou om met een interessant bericht te reageren. Alleen de leukste reacties ontvangen namelijk een uitnodiging. Hierna mag je in het huis komen kennismaken met de huidige huisgenoten, vaak samen met de andere hospitanten. De huisgenoten zullen jullie veel vragen stellen om je beter te leren kennen of om te testen hoe spontaan je bent. Op basis van hun indrukken op deze avond kiezen de bewoners een nieuwe huisgenoot uit. Het is dus belangrijk om een goede connectie te maken en het gewoon naar je zin te hebben. Jij moet je huisgenoten natuurlijk ook leuk vinden!

TIP: Kijk ook eens op Huurstunt

Kamernet

De meest gebruikte website in Leiden is zonder twijfel Kamernet. Zo ongeveer alle studentenhuizen die hospiteren plaatsen hier hun advertenties. Als je dus van plan bent te hospiteren, is deze site zeker een aanrader! Ook individuele verhuurders kunnen hier hun aanbod tonen. Het is daarom het meest diverse medium om woningen op te zoeken. Je kunt een account maken en je persoonlijke voorkeuren instellen. Bijvoorbeeld het aantal huisgenoten en afstand van het centrum. Om te reageren op de kamers moet je echter een premium abonnement nemen en dus een maandelijks bedrag betalen. Het is natuurlijk wel mogelijk om in korte tijd een kamer te vinden dus dan kun je gauw te abonnement opzeggen.

TIP: download de app op je smartphone en ontvang meldingen wanneer er voor jou relevante kamers worden geplaatst.

Via-via

Houd je ogen en oren open voor beschikbare woningen binnen je kennissenkring. Je zoektocht hoeft zich niet enkel en alleen op het internet af te spelen. Wees niet bang om rond te vragen. Wil je binnen Leiden verhuizen? De kans is groot dat je studiegenoot of collega nog wel een adresje weet en blij is om je te helpen.

TIP: voor meer zoektips, lees ook Maxines blog.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.