Skip to main content

Zomerse activiteiten die je kunt doen in en rondom Leiden

We hopen natuurlijk op een goede zomer en bijna geen regenval. Fingers crossed! Maar mocht het ons gegund zijn, dan hebben we hier een aantal ideeën die jij kunt doen in en rondom Leiden als het zonnetje lekker schijnt!

Disclaimer: hou zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand in acht en hou rekening met de coronamaatregelen vanuit het RIVM en de overheid. 

Idee 1: Varen in en rondom Leiden

Leiden heeft verschillen bootbedrijven die bootjes en kano's verhuren. Deze kun je samen met je vrienden besturen, maar je kunt er ook voor kiezen om een schipper erbij te nemen. Hij of zij zal je alles vertellen over de ins en outs over Leiden. Meer weten over de bootmogelijkheden? Check dan mijn eerdere blog met vaartips in Leiden

Idee 2: Huur een vakantiehuisje

Ben je je kamer of appartement in Leiden wel zat nu je er een half jaar non-stop heb doorgebracht? Overweeg om een vakantiehuisje in de omgeving te huren met een paar vrienden of familieleden. Zo ben je toch nog een beetje 'weg'! Misschien kun je er zelfs voor kiezen om op een camping te staan in een attractiepark, zoals Duinrell. Je bed uitrollen en dan sta je direct in het park of in het Tikibad!

Idee 3: Afkoelen in het water

In de omgeving van Leiden zijn veel plassen en meren te vinden, denk aan de Kagerplassen en Klinkenbergerplas. Dit is makkelijk aan te fietsen! Wil je iets verder fietsen voor die extra beweging, dan kun je er ook voor kiezen om naar het strand te gaan. Het is ongeveer 33 minuten fietsen naar Katwijk aan Zee vanaf Leiden Centraal. Tip: Overweeg om 's avonds naar het strand te gaan. Dan is het minder druk en je kunt ook nog genieten van een mooie zonsondergang. Een fles wijn en lekkere snacks mee: genieten maar!

Idee 4: Geocaching

Vind je wandelen een beetje saai, maar wil je het wel doen omdat je dan lekker buiten bent en in beweging bent? Denk dan eens aan geocachen. Het klinkt wat suf, maar het wordt onder jongvolwassenen steeds populairder. Er zijn verschillende geocacheroutes in en rondom Leiden. Via vragen en routes kom je uiteindelijk, als het allemaal goed gaat ;-), bij een schat. Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt voordat je op pad gaat: een pen en iets kleins wat je weg wil geven. De schat die je uiteindelijk vindt is iets wat de vorige wandelaar voor je erin heeft gestopt. Het idee is dat de volgende vinder er óók een cadeautje in doet van minimaal dezelfde waarde. Denk aan een sleutelhanger, een pen of iets anders kleins. Geocachingroutes zijn op verschillende afstanden te doen, deze route is bijvoorbeeld maar drie kilometer! 

Weet jij al wat je deze zomer gaat doen? Wat je ook gaat doen, neem voor de rustige momenten een van deze toffe boeken mee!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.