Skip to main content

Zoveel krijg je uitbetaald aan studiefinanciering & uitbetaaldata 2024

Yes, sinds vorig jaar september is de basisbeurs weer terug! Dit is heel fijn, want hierdoor heb je weer recht op de prestatiebeurs waardoor je per maand een vast bedrag kan ontvangen. Op die manier hoef je niks of minder te lenen tijdens je studie. Bovendien is een extra bedrag op je rekening natuurlijk ook wel lekker. Het salaris dat je bij je bijbaan verdient zal waarschijnlijk ook geen jackpot zijn. Hier lees je hoeveel studiefinanciering je kunt ontvangen in 2024, en op welke data het precies wordt uitbetaald.

Wat ontvang ik aan stufi in 2024?

Het bedrag dat je aan basisbeurs kan ontvangen hangt af van of je thuiswonend of uitwonend bent en hoeveel geld jouw ouders verdienen per jaar.

 • De basisbeurs voor thuiswonende studenten is € 121,33 per maand.
 • De basisbeurs voor uitwonende studenten is € 466,69 per maand. Dit bedrag bestaat uit € 302,39 + € 164,30 (dit is een tijdelijke verhoging vanwege de koopkrachtmaatregel. Deze regel is geldig tot 1 september 2024).

Daarnaast kun je ook een aanvullende beurs aanvragen van maximaal € 457,60 per maand maar, je komt alleen in aanmerking als je ouders onder een bepaald bedrag per jaar verdienen. Of je recht hebt op een aanvullende beurs, dat berekent DUO voor jou. Voor deze berekening pakt DUO het inkomen van je ouders van twee jaar geleden. We raden je aan om altijd de aanvraag te doen voor een aanvullende beurs, want het zou zonde zijn als je geld misloopt. ;) 

Stufi uitbetalingen in 2024

 • Woensdag 24 januari 2024
 • Vrijdag 23 februari 2024
 • Vrijdag 22 maart 2024
 • Woensdag 24 april 2024
 • Vrijdag 24 mei 2024
 • Maandag 24 juni 2024
 • Woensdag 24 juli 2024
 • Vrijdag 23 augustus 2024
 • Dinsdag 24 september 2024
 • Donderdag 24 oktober 2024
 • Vrijdag 22 november 2024
 • Vrijdag 20 december 2024

Belangrijke informatie 

Zowel de basisbeurs als de aanvullende beurs zijn een prestatiebeurs. Dit betekent dat als je je diploma binnen 10 jaar haalt, de beurs wordt omgezet in een gift. Als het niet lukt om het diploma binnen 10 jaar te halen dan moet het hele bedrag worden terugbetaald met rente.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Leiden Studentenstad

Leiden biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Leidense studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, feestjes, de beste kamers, de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Leiden.

Studeren in Leiden

Ga jij studeren in Leiden? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Leiden

Ga je in Leiden studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Leiden en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Leiden

Er zijn een heleboel redenen om in Leiden te studeren én wonen tijdens je studententijd! Leiden staat bekend als een echte studentenstad met veel studiemogelijkheden.

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Leiden

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Leiden Studentenstad.

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.