U bent hier

Tips voor het kopen van een nieuwe laptop

Een laptop is onmisbaar tijdens je studie, maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van een nieuwe laptop? En waar vind je laptops met studentenkortingen? Wij zochten het voor je uit en hebben een aantal goede deals voor je met wel 20% korting op laptops.

1. Goedkoop is duurkoop

De prijzen voor een laptop verschillen nog al. De ene kost €250 en de andere weer €1600. Laptops die onder de €300 zijn, heeft de fabrikant bezuinigd op alle onderdelen. Als je jouw laptop dus elke dag gaat gebruiken, dan is zo een goedkope laptop niet geschikt voor jou. Studenten hebben een laptop nodig voor dagelijks gebruik. Maar ook eentje dat je intensief kan gebruiken. Als je bijvoorbeeld een grafische opleiding doet, dan moet je wel een laptop hebben die Photoshop aan kan. Een betrouwbare laptop voor dit soort gebruik, heb je al vanaf €800. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan laptops van Lenovo. Via ons kan je een studentenkorting krijgen van 12% met de kortingscode STUDENTENKORTINGNL.

2. Besturingssysteem

Er zijn verschillen besturingssystemen. Hieronder volgt een korte toelichting:

Windows

Windows is ontwikkeld door Microsoft en dit is het meest gebruikte besturingssysteem. Elke fabrikant heeft wel laptops met dit besturingssysteem. Hierdoor heb je dus veel keuze in elke prijsklasse. Je kan bijvoorbeeld kijken naar HP, Asus of Lenovo.

OS X

OS X is het besturingssysteem dat uitsluitend door Apple wordt gebruikt. Laptops van Apple zijn best wel duur. Maar als je veel grafische programma’s gebruikt, dan is een MacBook wel handig.

Chrome OS

Dit is een vrij nieuw besturingssysteem ontwikkeld door Google. Er zijn maar een paar fabrikanten die laptops verkopen met dit besturingssysteem. Zo heeft HP en Acer wel Chromebooks zoals ze heten. Dit is meer geschikt voor de basistaken. Zo een soort laptop is te traag om te gebruiken voor je studie.

3. Langdurig gebruik

Wij studenten zijn veel onderweg en ook op de uni kan je niet altijd makkelijk bij een stopcontact. Daarom is het fijn als een laptop lang zonder stroom kan. Lees vooral in de recensies of dit het geval is bij de laptop die je wil. Een grote accucapaciteit wil niet gelijk zeggen dat de accu lang mee kan gaan.

4. Formaat en gewicht

Het formaat van een laptop is ook best belangrijk. 13 inch is eigenlijk perfect. Hij is groot genoeg om aantekeningen te maken en makkelijk mee te nemen. Hij past makkelijk in een rugzak of in een handtas voor de dames onder ons. Laptops met kleine schermen (10 inch) zijn handig om mee te nemen. Maar misschien weer te klein om aantekeningen te maken. Laptops met een scherm van 15 of 17 inch zijn weer een stuk groter en daardoor ook zwaarder.

5. Aansluitingen en werkgeheugen

Dit is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar het is wel belangrijk! De hoeveelheid werkgeheugen heeft bijvoorbeeld invloed op de snelheid van je laptop. Een werkgeheugen van 4GB is voldoende voor een laptop die je alleen gebruikt voor je studie. Game je veel of bewerk je ook foto’s en video’s? Dan heb je een werkgeheugen van 8GB nodig. Kijk ook of je genoeg aansluitingen hebt. Denk bijvoorbeeld aan usb-aansluiting of hdmi-aansluiting. Met de laatste kan je je laptop aansluiten aan de televisie.

Lenovo Laptops met korting

Om er voor te zorgen dat jij niet al te veel geld kwijt bent bij het kopen van een Laptop, hebben wij een speciale kortingsdeal bij Lenovo geregeld. Met de kortingscode STUDENTENKORTINGNL krijg jij 12% - 20% op laptops. Hieronder vind je een overzicht van laptops die wij aanbevelen:

Lenovo Thinkpad X1 Carbon

Als je echt alles uit je laptop wilt halen, dan is de Thinkpad X1 carbon iets voor jou. Ideaal voor zowel tijdens de college uren als voor daarbuiten. De ThinkPad X1 Carbon is de Maserati van de zakelijke laptops

Gemaakt om te presteren en ontworpen om alles te doorstaan. Onze top in laptops kan alles aan, op kantoor, buitenshuis en alles wat daartussen zit. Functies waarmee je produceert, zoals ongekende batterijduur, supersnelle USB-C Thunderbolt®-poorten en krachtige processoren die je aan de gang houden.

Lenovo Thinkpad X1 Carbon bestellen met 20% korting

 

Lenovo Yoga 730

Licht om mee te nemen, het voordeel van een tablet en een laptop in 1, zodat jij kunt werken zoals je gewend bent, maar ook kunt tekenen, schetsen etc voor alle grafische oplossingen. De Yoga 730, met een gewicht van slechts 1,19 kg en een hoogwaardige aluminium afwerking, vormt een perfecte aanvulling op je stijl, waar je dag je ook naartoe brengt.

 

Lenovo Yoga 730 bestellen met 12% korting

 

Lenovo Ideapad 720s

De Ideapad 720s is verrassend slank. In een tas gaat hij overal mee naar toe. Lange batterij duur en hoogwaardige JBL speakers voor vet geluid! De Ideapad 720s laat zien dat ultralicht gewicht uitstekend samengaat met alle rekenkracht die je je kunt wensen. Verkrijgbaar met een 13" of een 14" scherm en duidelijk dunner en lichter dan de 520s. Met meer hoogwaardige metalen oppervlakken, de revolutionaire connectiviteit van Thunderbolt 3, extra opslagruimte en innovatieve upgrades zoals een vingerafdruklezer is de Ideapad 720s een krachtpatser met stijl.

 

Lenovo Ideapad 720s bestellen met 12% korting

 

Lenovo T-series

Als je echt alles uit je laptop wilt halen, dan is de T-serie iets voor jou. Ideaal voor zowel tijdens de college uren als voor daarbuiten. Gemaakt om te presteren en ontworpen om alles te doorstaan. Onze top in laptops kan alles aan, op kantoor, buitenshuis en alles wat daartussen zit. Functies waarmee je produceert, zoals ongekende batterijduur, supersnelle USB-C Thunderbolt®-poorten en krachtige processoren die je aan de gang houden.

 

Lenovo T-serie bestellen met 12% korting

Lees ook