U bent hier

Gezondheidszorg in Leiden

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Leiden staat niet bekend om haar gezonde levensstijl. Wonen in een nieuwe studentenstad betekent dat je opnieuw op zoek moet naar de juiste gezondheidsinstanties, dit keer zonder advies van je ouders. Hoe vind je een tandarts, huisarts of ziekenhuis in Leiden? Waar kan je je laten testen op een SOA? Wat kun je eigenlijk laten onderzoeken bij de GGD? Bestaat zorgtoeslag voor studenten? Hoe leid je eigenlijk een gezond (studenten)leven in Leiden?

Een overzicht van alle informatie die je nodig hebt om gezond te blijven óf te worden in Leiden.

GGD Leiden

In Leiden is een vestiging van GGD Hollands Midden. Als student kun je hier bijvoorbeeld terecht voor reisvaccinaties, informatie over seksualiteit en soa-testen.

Zorgverzekering afsluiten als student

Vanaf 18 jaar ben je wettelijk verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en zorgpremie te betalen. Daarom moet je een zorgverzekering kiezen die goed bij jou past. Maar waar moet je als student eigenlijk op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Studenten met burn-out en hoe te voorkomen

Steeds meer studenten krijgen verschijnselen of hebben last van een burn-out, omdat zij erg onder druk staan. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je een burn-out kunt herkennen, voorkomen of behandelen.

Huisartsen in Leiden

Als je in Leiden gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in de buurt te zoeken. Hoe vind je een goede huisarts in Leiden?

Eerste hulp in Leiden

Met spoed zorg nodig in Leiden? Bekijk hier het overzicht met Spoedeisende Hulp, huisartsenpost en dienstapotheken ​inclusief contactgegevens en locaties.

Tandarts in Leiden

Als je tijdens je studententijd in Leiden gaat wonen, is het verstandig om hier ook een tandarts te zoeken. Hoe vind je een goede tandarts in Leiden?

Soa testen Leiden

Studenten lopen meer risico op een seksueel overdraagbare aandoening (soa). Het is daarom belangrijk dat je het veilig doet! Maar waar kan je in Leiden nou terecht als je denkt dat je toch een soa hebt opgelopen en hoe word je getest?