← Terug naar overzicht

6 redenen waarom reizen met het OV leuk is

Gister schreven we al over onze ergenissen in het OV, maar ondanks de nadelen zijn er ook een heleboel leuke dingen aan het OV. Deze zetten wij vandaag voor jou op een rijtje!

1. De toekomstige vader of moeder van je kinderen stapt het OV in

Oke, kinderen gaat misschien een beetje ver. Maar het OV zit tijdens de spits wel vol met knappe mannen en vrouwen. Het is daarom een walhalla om een leuke date te regelen, behalve als je in trein zit naar Schubbekutteveen waar niemand jonger is dan 50.

2. Er bestaan nog vriendelijke mensen

En deze kom je tegen in het OV. Net als jij met je weekendtassen uit balans dreigt te raken springt iemand je te hulp. En die vriendelijke conducteur die je ochtendhumeur laat verdwijnen, verdient een prijs!

3. Goede gesprekken

Waar ik in de auto luidkeels meezing met de radio heb ik in de trein echt tijd voor goede gesprekken. Ga daarom met je vrienden eens met het OV, dan kan je onderweg naar dat festival eindelijk bijpraten met die vriend die je al een tijdje niet hebt gezien.

4. Kranten delen

Ik denk er nooit aan om iets te lezen mee te nemen, daarom is het altijd een geluksmomentje als iemand zijn krant heeft laten liggen of als ik een metro kan bemachtigen. Ben je ook weer een beetje up-to-date van alle ellende in de wereld.

5. Holland’s got talent

Met piano’s op de stations en het groeiend aantal talentenjachten heb jij misschien wel wat vermaak in het OV. Met een beetje geluk geniet jij tijdens je bus- of treinreis van Nederlands talent en dan het liefst met een beetje kwaliteit natuurlijk.

6. Mensen kijken

Waar je in de auto moet letten op de weg kan je in het OV heerlijk mensen kijken. En met een goed plekje hebben ze het niet eens door!

Heb wel eens leuke momenten meegemaakt in het OV? Wij zijn erg benieuwd.

Meer studentennieuws

winterse activiteiten in leiden
bomen planten
Abonneren op