← Terug naar overzicht

De 5 grootste ergernissen aan afwassen gesponsord

We kennen het allemaal… De grote berg aan afwas die alleen maar groter lijkt te worden. Waar komt al dat servies in godsnaam vandaan? Terwijl je huisgenoten rustig hun aangekoekte pannen laten beschimmelen erger jij je kapot aan alle troep, schimmel, fruitvliegen en geen pan meer om in te koken. De horror. Hieronder vind je de vijf grootste afwas ergernissen en onze oplossing voor maar € 10,- per maand.


1. Als de afwas nou eens af was

Je spreekt met je zelf af elke keer nadat je eet, gewoon af te wassen maar helaas houden je huisgenoten zich niet aan jouw zelf bedachte regel. En om nou in je eentje de boel te redden, daar heeft niemand zin in.

2. Hoe meer mensen, hoe meer… Afwas ja

Er valt altijd wel iets te vieren en het is leuk om vrienden uit te nodigen, maar hoe meer mensen over de vloer hoe meer afwas. Dan ben je na een leuke avond stappen - vaak met een kater - drie keer zo lang bezig om alle vuile vaat weer schoon te maken.

3. Aangekoekte etensresten

Zoals in de inleiding al is verteld koekt eten ontzettend snel aan. ’s Ochtens eet je snel je bakje havermout en stap je snel op de fiets naar college. Eenmaal thuis is je bakje havermout op magische manier veranderd in cement. Fijn voor als je een muurtje in je kamer wilt bouwen, minder fijn als je nog een keer uit dit bakje wilt eten.

Oma's Tip: Doe wat soda in een aangekoekte pan met een laagje heet water. Laat vervolgens de pan een nacht staan. De volgende dag ‘glijdt’ het vuil de pan uit!

4. Water festijn

Als je afwast word je nat. Ik ieder geval wel. Hoe erg ik mijn best ook doe om mijn kleding droog te houden. Er glipt altijd wel een mouw in het water of ik schrob net iets te hard wat weer een overstroming veroorzaakt. Dat wordt weer een nieuw shirtje zoeken. Zucht!

5. Putje verstopt

Hoera! Het einde van de afwas is eindelijk in zicht. Langzaam zie je het water wegstromen met daarbij nog honderd kruimels en etensresten die allemaal blijven steken bij het putje. Iew! Oké, even snel het vieze putje uitkloppen in de pullenbak en dan ben je echt klaar. Dat je eigenlijk de afwas nog moet afdrogen is een kleine bijzaak.

Oplossing gevonden!

Kortom: afwassen vind ik de grootste ergernis van het huishouden. Maar gelukkig heb ik dé oplossing bedacht. Ik ga nu een vaatwassers huren bij Wasautomatenverhuur vanaf €10,25 per maand. Woon je met meerdere studenten, net zoals ik? Dan is het helemaal perfect, want dat kun je de kosten gewoon splitten!

Meer studentennieuws

winterse activiteiten in leiden
bomen planten
Abonneren op