← Terug naar overzicht

Dé topproducten die iedere student in huis moet hebben

Iedereen heeft het vast wel eens gehad: je staat in de supermarkt en hebt geen idee wat je moet kopen. Wanneer je weer thuis bent, bedenk je opeens dat je een aantal belangrijke ingrediënten bent vergeten. Er is ontzettend veel keus in de supermarkten, maar het is altijd een hele opgave om goed in te kopen en dan moet je ook nog eens letten op de houdbaarheidsdatum en je budget. Welke ingrediënten moet een student nu standaard in huis hebben om lekkere en studentenproof maaltijden op tafel te toveren? Dat lees je in dit artikel!

Kruiden

Als er iets is waarmee je alles op een makkelijke manier lekkerder kan maken dan zijn het kruiden! Zorg dus dat je de basiskruiden altijd op voorraad hebt in huis. Zo word je binnen no time een echte keukenprins/prinses. Naast peper en zout kom je met de volgende kruiden een heel eind:

-          Knoflook

-          Oregano

-          Basilicum

-          Munt

-          Bieslook

Pasta & rijst

Super budget- en studentenproof ingrediënten zijn: pasta en rijst! Met kleine verschillen in bereiding kun je eindeloos blijven combineren met deze twee ingrediënten. Deze twee mogen dan ook zeker niet ontbreken. 

In blik

Natuurlijk komt het wel eens voor dat je echt geen zin of tijd om naar de supermarkt te gaan. Daarom is het altijd handig om een aantal ingrediënten in blik in huis te hebben. Voordeel van ingrediënten uit blik is dat het lang houdbaar is. Aanrader is dan ook om tijdens een aanbieding gelijk groot in te slaan! De volgende producten in blik zijn erg lekker en betaalbaar:

-          Tonijn

-          Groenten zoals; wortelen, bonen, olijven en mais

-          Soepen

Olijfolie, honing & mosterd

Soms maken wij het ons moeilijker dan dat het eigenlijk is! Dit geldt bijvoorbeeld voor het maken van dressings. Zelf dressings maken is naast goedkoper, namelijk ook nog eens harstikke gemakkelijk. Nog een bijkomend voordeel is dat je het helemaal naar eigen smaak kunt maken. Heb je even geen inspiratie? Een honing-mosterddressing kan altijd. Ook olijfolie is echt een smaakmaker en een noodzakelijk ingrediënt voor iedere student. Je kan er niet alleen dressings mee maken, maar ook in bakken. Ben je meteen verantwoord bezig! Natuurlijk kun je nog veel meer dingen toevoegen, zoals bijvoorbeeld balsamico. Iedere keer kun je uitbreiden en je voorraad aanvullen. 
 

Meer studentennieuws

study university library
winterse activiteiten in leiden
Abonneren op