← Terug naar overzicht

De leukste studentengrappen

Woon jij ook in een gezellig studentenhuis met huisgenoten die wel houden van een goede grap? Dan gebruiken jullie elkaar vast wel eens als lijdend voorwerp van een grap. Inspiratie nodig? Wij zetten een paar studentengrappen op een rij, die gegarandeerd irritaties opleveren bij je huisgenoten. You’re welcome.

1.  Irritante Piepjes

Wat is er meer irritant dan in bed liggen en steeds een vervelend, onherleidbaar piepje horen. Hello, slapeloze nacht! Koop een aantal spulletjes die een (het liefst onregelmatig) piepje laten horen. Denk aan een brandalarm waarvan de batterij bijna leeg is. Verstop deze op een random plek in huis. Activeer het apparaatje ‘s nachts, voordat je huisgenoot/huisgenoten gaan slapen. Degene die gefrustreerd genoeg is om uit bed te stappen moet op zoektocht door het huis om de bron van het geluid te vinden. Funny! Ps. zorg wel dat je zelf verstopt zit met een camera om het vast te leggen.

2. Natte voetjes

Eentje die ik zelf heel leuk vind: als iedereen op zijn kamer aan het studeren is: de hele gang vol te zetten met plastic bekertjes met water. Maar dan ook echt hélemaal vol. Wanneer iemand zijn kamer uit komt krijgt hij/zij gegarandeerd natte voeten!

3. Leven in het donker

Wat ook leuk is om te doen en wat gegarandeerd tot verbazing (en wederom frustratie) leidt: draai overdag de lampjes los op de kamer van je huisgenoten. Doe dit zo onopvallend en subtiel mogelijk. Wanneer het donker wordt probeert iedereen zijn lamp aan te zetten: Got ya! Nu hoef jij alleen nog te bedenken hoe lang je je huisgenoten in het donker laat gissen.

4. Laat je huisgenoot schrikken

Iedereen kent hem wel - de gastoeter: die bus met een toeter erop met dat lekkere schelle geluid. 1) plaats deze achter de voordeur van je studentenhuis, 2) plak hem zo dat wanneer iemand de deur open maakt hij het drukpunt van de toeter raakt en 3) iedereen schrikt zich kapot. Als je geluk hebt komt iemand thuis ben een volle tas met boodschappen... ;)

5. Deur prank

De klassieker! Het enige wat je nodig hebt is transparant folie en een deuropening. Span zo goed en strak mogelijk een stuk transparant folie voor de deur van je huisgenoten. Wanneer ze met een brak hoofd naar buiten lopen veren ze direct terug. Het leukste is om het transparante folie op hoofd hoogte te hangen, zodat het lekker vastplakt. Ps. Transparant folie werkt trouwens ook goed als je het nét onder de WC bril spant…Je moet wel zin hebben om te dweilen.

Heb jij ook wel eens een prank uitgehaald of heb je spontaan een goed idee? Laat het ons weten!

Meer studentennieuws

study university library
winterse activiteiten in leiden
Abonneren op