← Terug naar overzicht

Hoe je huisgenoot langzaam je beste vriend(in) wordt!

Jij wilt maar al te graag uit huis, want bij je ouders wonen terwijl hét studentenleven gaat beginnen no way! Dat zie je gewoon echt niet zitten. Maar om je niet helemaal eenzaam te worden, besluit je om in een studentenhuis te gaan wonen. Samen met een aantal volslagen onbekenden... Uh oh!  

Geen zorgen, je zult elkaar snel genoeg heel (te?) goed leren kennen! Sommige huisgenoten zullen geen match made in heaven zijn,  maar met sommige mensen heb je gewoon een onverklaarbare klik. Je kan het goed vinden, hebben dezelfde humor en er vallen nooit ongemakkelijke stiltes. Zelfs het praten over de (normaal gesproken) gênantere onderwerpen is geen probleem. Deze huisgenoot lijkt wel gemaakt om jouw beste vriendin te worden.

Wij hebben de fases op een rij gezet waarin je huisgenoot langzaam je beste vriend(in) wordt. In welke fase zitten jij en je broomie (best roomie) nu?

Emoties tonen

Het begint als je huisgenoot als een wrak door het huis slentert. Je vraagt voorzichtig wat er is en voor je het weet zijn jullie anderhalf uur én drie huilbuien verder. Haar vriend heeft het uitgemaakt, ze heeft ruzie met haar ouders of haar kat is net overleden. Wat het is ook is, aan het einde van het gesprek voelt ze zich een stuk beter en is jullie band een stukje sterker. Volgende keer kun jij ook op haar deur kloppen als er iets aan de hand is!

Netflixen op de bank

Toevallig houden jullie van dezelfde series en zo ontstaat het feit dat jullie elke avond de televisie en de bank kapen om jullie ‘verslaving’ te voeden. Dat je steeds later naar bed gaat en je je oogjes langzaam vierkant voelt worden, maakt je helemaal niets uit. Het is ook zo gezellig om alle afleveringen van Gossip Girl nog eens te kijken en over iedereen te roddelen.

Huisfeest geven

Dan komt het moment dat er wordt besloten dat jullie vrienden elkaar moeten leren kennen, en dus plannen jullie een klein project X feestje. Waarna natuurlijk iedereen mee moet naar de stad om het feest daar af te maken!
Bonus bonding points: er komt niemand opdagen jullie moeten zelf alle drank en snacks naar binnen werken!

Dronken worden

In het verlengde van het vorige punt ‘huisfeest geven’: jullie worden zo straalbezopen dat jullie beiden geen idee meer hebben waar jullie huis zich nou eigenlijk bevind. Het luidkeels op straat discussiëren over het huisnummer wordt door de buren niet helemaal in dank afgenomen, maar de volgende dag lachen jullie je rot door alle gênante momenten die jullie hebben meegemaakt!

Elkaar steunen in brakke tijden

En als alle feestvreugde voorbij is, slapen jullie samen in één bed. Wel zo gezellig toch? Kunnen jullie de dag erna gelijk door met seizoen 4 van Gossip Girl. Elkaar steunen tijdens een kater is wel het minste wat je voor je new best friend kan doen, right girls? Als je huisgenoot daarna aankomt met een fles koud water, paracetamol en wat te eten dan weet je dat deze liefde niet zomaar voorbij gaat!

Meer studentennieuws

study university library
winterse activiteiten in leiden
Abonneren op