← Terug naar overzicht

Lifehacks: ✳de wintereditie ✳

Sometimes the cold weather gets the best of you.. Ondanks dat Mr. Winter zijn charmes heeft, kan hij af en toe flink lastig zijn. Thank god voor lifehacks! Deze fijne tips & tricks zorgen ervoor dat je leven af en toe net wat makkelijker wordt gemaakt. Volg deze Winter Hacks en wordt binnen no time een echte ‘winter survivor’. Kou, sneeuw & ijs? Kom maar op!

Kom makkelijk van A naar B?

OV Hacks

  • Misschien vanzelfsprekend, maar toch noemenswaardig: dit is namelijk een enorme timesaver! Check voordat je weggaat of er storingen zijn. De keren dat ik op een station stond waarvan de treinen waren uitgevallen zijn niet meer op twee handen te tellen. Bonus: het voorkomt ook een stik chagrijnig humeur.
  • Music will get you through the day! Zorg dat je een uitgebreide playlist met fijne (zomer) liedjes hebt gedownload of een abbo op Spotify hebt. Believe me: dit maakt het allemaal iets dragelijker zodra je in de kou staat te wachten op je (vertraagde) trein of in een overvolle, naar natte hond, stinkende coupé staat.  

Hacks voor op fiets  

  • Geen zin in een glijpartijtje met je fiets? Zorg dan voor sneeuwketting! ‘Say what?!‘ hoor ik je denken, maar geloof mij dit is super handig en heel easy om zelf te maken. Hoe? Koop een zakje tie-wraps, doe ze om de wielen van je fiets en you are good to go!

Auto Hacks

  • Ochtenden, haast, ijs & autoruiten zijn geen goede combinatie. Wil je voorkomen dat je veel tijd moet besteden aan het krabben van je ruiten? Je hebt speciale sprays die ijs op je ruiten tegengaan, maar deze lifehack is nog veel makkelijker en budgetvriendelijker: smeer je auto de avond van te voren in met 3 delen azijn en 1 deel water, ijsvrije ruiten gegarandeerd!
  • De eerder genoemde lifehack vergeten? Grote kans dat jouw ijskrabber ergens achterin in je auto zwerft of simpelweg kwijtgeraakt is. Een keukenspatel (warning: geen metalen) of pinpas voldoet ook prima!
  • Een hack speciaal voor de echte winterse kou: zit je auto vast in de sneeuw? Je mat in de auto helpt je gemakkelijk eruit te komen!

Everything that keeps you warm  ♥

  • Nooit meer koude billen! ‘s Nachts je bed uit moeten, omdat je moet plassen is natuurlijk al super irritant, maar koude billen maken deze nachtelijke activiteit nog net een tandje erger. De oplossing is ontzettend simpel.. Knip een oud T-shirt (of stiekem die van je huisgenoot) in de vorm van je wc-bril en leg deze erop. Warme billen gegarandeerd!
  • Wil jij een warme kamer, maar geen hoge stookkosten? Isoleren is the key! Isoleren hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kunt van alles gemakkelijk isoleren, van ramen tot deurkieren. Het is een kleine, maar eenmalige investering en zeker de moeite waard! DIY: bezoek de dichtstbijzijnde bouwmarkt en zet een stuk aluminiumfolie tussen je verwarming en je de muur. Op deze manier gaat de hitte niet door je muur heen en blijft het lekker in je kamer hangen! 

Tot slot: omarm die winterse dagen!

Oké, misschien is omarmen wat overdreven, maar echt, er zitten ook voordelen aan de winterse dagen. ‘Ja wat dan?’ Hoor ik je zeggen. Organiseer een huisfeest en gebruik je besneeuwde tuin/balkon als koelkast. Een koud biertje smaakt het best, right?

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

aankomende student
Abonneren op