← Terug naar overzicht

De nadelen van op jezelf wonen

“Maak je het niet te laat vanavond? Je hebt morgenochtend college!” Ik hoor het mijn ouders nog zeggen. Dit soort vragen vond ik verschrikkelijk toen ik nog thuis woonde. Toch is het niet alleen maar feest als je op kamers gaat. Lees daarom eerst de nadelen van op jezelf wonen, voordat je het nest verlaat!

1. Niemand doet boodschappen voor je

Als je bij je ouders de koelkast opentrekt, zit deze vol met frisdrank, sapjes en vers beleg. In je studentenhuis heb je geluk als je een stukje beschimmelde kaas zonder naam aantreft. Wil je, je cookingskills verbeteren? Lees dan even ons blog waarin wij tip gaven over het worden van een goede budgetproof kok!

2. Niemand betaalt je rekeningen

Vooral als je net op jezelf woont is het een hele klus om uit te komen met je geld. Je moet boodschappen doen, de huur betalen en natuurlijk bij zoveel mogelijk feestjes zijn! Het studentenleven is helaas niet gratis.

3. Niemand maakt voor je schoon

Als je een schone kamer wilt moet je zelf aan de slag. Stofzuigen, je bed opmaken, de was opvouwen, opruimen… wat is je moeder toch eigenlijk een held!

4. Niemand vindt je zielig als je een kater hebt

Je wordt wakker met knallende koppijn, een zure lucht om je heen en hebt geen idee hoe je bent thuis gekomen. Op dit soort dagen wil je gewoon bij mama op de bank liggen en verzorgt worden!

5. Niemand herinnert je aan deadlines

Tussen alle feestjes door moet er natuurlijk ook gestudeerd worden. En dat is knap lastig als je ook nog moet opruimen, afwassen en koken. Maak daarom een goede planning voor je studie. Anders heb je grote kans dat je een belangrijke deadline mist!

Toch is op kamers gaan ook heel leuk. Je krijgt er namelijk veel vrijheid voor terug en leert om zelfstandig te zijn. Of je op kamers gaat, is daarom helemaal aan jou!

Wanna read more from me? Laatst schreef ik een artikel over hoe je feestend de 'saaie' maand januari doorkomt!

Meer studentennieuws

winterse activiteiten in leiden
bomen planten
Abonneren op