← Terug naar overzicht

4 dingen die je kunt doen zonder de deur uit te hoeven

Sneeuw, kou, storm of regen, ik kom het huis niet uit. Bij de eerste de beste sneeuwvlok geef ik mezelf ijsvrij. De deur op slot en gordijnen dicht, mij niet gezien. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een winterslaap te houden, heel geen slecht idee. Toch zijn er ook genoeg leuke en iets wat nuttigere dingen die je kunt doen binnen de deuren. 

  1. Neem bijvoorbeeld die aftermovie van je zomervakantie. Was je vast nog niet aan toegekomen. Schenk jezelf een flinke mojito in en duik in die heerlijke vakantiebeelden. Jouw GoPro heeft niet voor niets overuren gedraaid tijdens die poolparty. Daar krijg je het ook gelijk tien graden warmer van. En een brok heimwee, heel veel heimwee. Dat dan weer wel. 
     
  2. Vind je dit te confronterend? Ga dan lekker bakken. Krijg je het ook warm van, maar dan zonder heimwee. Bananenbrood (hashtag healthy) of gewoon een ordinaire vette bak brownies. Heel Holland bakt is er niets bij. Lucky you, want daarna kun je alles opeten. Extra voordeel: dat extra vetlaagje beschermt je weer tegen de kou. Je zult toch een keer naar buiten moeten. 
     
  3. Ben je niet zo van het bakken, dan is gewoon eens lekker uitgebreid koken ook leuk. Nodig je huisgenoten uit, steek de kaarsen aan en maak indruk met een 7-gangendiner. Oja, belangrijke tip: zorg wel even dat je boodschappen in huis hebt, anders moet je die deur toch echt uit.
     
  4. Een brok brownie of een plak bananenbrood eet toch het lekkerst onder het genot van een film of serie. Hallo Netflix! Een beetje Netflixen zal niet nieuw voor je zijn. Toch kan die Gossip Girl marathon waar je normaal eigenlijk geen tijd voor hebt nu prima van start gaan. Vijf seizoenen in een weekend, moet kunnen!

Laat die sneeuwstorm maar komen… Ik kan me wel een tijdje vermaken binnen. Spreken we dan wel af dat daarna gewoon de zomer begint? Zon, terrasjes en koude witte wijn blijven toch m'n favoriet. 

 

Meer studentennieuws

winterse activiteiten in leiden
bomen planten
Abonneren op