← Terug naar overzicht

Vijf redenen waarom je (ook als student) moet investeren in een fiets

Een fiets is in je studententijd vrijwel onmisbaar. Ritjes naar de bieb, om boodschappen mee te doen en… waar kun je eigenlijk niet heen op de fiets? Mits het niet te ver is natuurlijk. Vergeet dus alle bad hair days en uitgelopen mascara’s. Wij hebben alle goede redenen om tóch een fiets aan te schaffen op een rijtje gezet.

Meest betrouwbare vervoersmiddel

Op je stalen ros kun je (vrijwel) altijd rekenen. Dit in tegenstelling tot het openbaar vervoer, waar de meeste studenten veel mee reizen. Jouw geliefde fietsje staat altijd op tijd voor je klaar én je hoeft geen rekening te houden met vertraging. Love it!

Geen tentamen missen

Over betrouwbaar gesproken: wie herkent het volgende scenario? Je wordt op tijd wakker, springt gelijk uit bed en eigenlijk verloopt de hele ochtend op rolletjes. Tot het moment dat je op het station staat en je ziet dat je trein/bus/metro/tram vertraging heeft. Of nog erger: het vervoersmiddel staat ineens stil zonder enige waarschuwing. Op tijd in het klaslokaal zijn om dat tentamen te kunnen maken kan je nu wel uit je hoofd zetten. Had je nu maar de fiets gepakt…

*Dit geldt natuurlijk alleen voor mensen die wonen in dezelfde stad als waar ze studeren.

Snel van A naar B

Iets uitprinten in de Universiteitsbieb, boodschappen doen, naar vrienden toe of lekker vanaf uitgaan snel je bed in kunnen duiken? Dan stap je natuurlijk op de fiets. Snel van A naar B in je studentenstad, met de bijbehorende sluiproutes en dus extra snel aankomen op je locatie. Geen parkeerkosten, geen wachttijden en geen spierpijn meer in je benen! ;-).

Goedkoop reizen in je stad

Een fiets is een superaankoop en in vergelijking met andere vervoersmiddelen ook nog een relatief goedkoop.

Gezonde gratis lichaamsbeweging

En last but not least… de fiets is natuurlijk ook gewoon erg gezond. Goed voor het milieu en goed voor jou. Een beetje lichaamsbeweging tijdens je studententijd kan natuurlijk nooit kwaad... en fietsen is aanzienlijk goedkoper dan je fitnessabonnement. Daarbij is het ook wel lekker om met dit lekkere weer een stukje te fietsen.

Meer studentennieuws

study university library
winterse activiteiten in leiden
Abonneren op