← Terug naar overzicht

Deze studentensteden zijn het leukst om te wonen!

Van plan om de zolderkamer van je ouders te verlaten en al je dierbare spullen te verkassen naar een bruisende studentenstad in Nederland? Wij hebben de leukste (en stiekem ook wel de bekendste) studentensteden op een rijtje gezet. Er is natuurlijk de reden waarom deze steden zo leuk zijn! Hands up als jij hierna van plan ben om naar één van deze steden te gaan verhuizen binnenkort.

Studentenstad Delft

Dit gezellige stadje is niet alleen op zichzelf al een leuke stad om dingen te ondernemen. Het is ook een goede uitvalbasis naar de wat grotere steden zoals Den Haag en Rotterdam. Maar ook in Delft zelf heb je genoeg leuke activiteiten om je te vermaken. Delft is een relatief klein stadje, met enorm veel studenten. Daardoor is het helaas wel lastig om hier aan een kamer te komen. Daar kan DUWO je misschien wel een handje bij helpen. Zij hebben namelijk verschillende accommodaties in Delft. Heel fijn, want zo heb je toch snel een fijn onderkomen en kun je lekker de stad gaan ontdekken. En nog een groot pluspunt: deze zijn allemaal lekker centraal gelegen.

Studentenstad Amsterdam

Zoals eerdergenoemd, onze hoofdstad staat er natuurlijk ook tussen. Niet gek ook, want het is gewoon een toffe stad met enorm veel dingen te doen. Zin in een drankje? Amsterdam heeft honderden cafeetjes om jouw dorst te kunnen lessen. Festivals? De meesten zijn in Amsterdam, dus kun je heerlijk op de fiets heen. In Amsterdam is niets te gek en studeren daar is echt één groot feest. Let je wel een beetje op dat je je punten haalt? Zou zonde zijn als de zolderkamer weer in gebruik moet worden genomen ;-).

Studentenstad Den Haag

Den Haag geen echte studentenstad? Think again! Den Haag was al populair onder de hbo-studenten door de mega Haagse Hogeschool, maar nu Den Haag ook een universiteit heeft, is de stad helemaal booming. Het is dan ook een gezellige stad waar je heerlijk op het Plein of de Grote Markt kunt toeven. Meer dan genoeg winkels voor als de studiefinanciering binnen is en genoeg sportverenigingen om jouw vrije tijd te vullen.

Studentenstad Leiden

Leiden is ook een van de bekendste studentensteden van Nederland. Er zijn erg veel studentenverenigingen in Leiden waar het grootste gedeelte van de Leidse studenten ook lid is. Heb je geen zin om lid te worden van een studentenvereniging, dan is het nog steeds een super stad om in te wonen! Met alle prachtige grachtjes, gezellige straatjes, restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en alle andere leuke dingen die Leiden rijk is? En Leiden ligt lekker centraal in de Randstad. Je kunt je voor een kamer inschrijven bij DUWO of kijk naar het aanbod van alle kamers in Leiden

Wil je meer weten over de andere studentensteden in Nederland? Bekijk dan eens een de sites over de andere studentensteden:

Breda

Eindhoven

Groningen

Leeuwarden

Maastricht

Nijmegen

Rotterdam

Utrecht

Meer studentennieuws

winterse activiteiten in leiden
bomen planten
Abonneren op