← Terug naar overzicht

Mannen let op: zo richt je efficiënt je studentenkamer in!

Een onderwerp waar wij mannen niet heel veel affiniteit mee hebben. Het inrichten en decoreren van je studentenkamer is niet het nummer één op je bucketlist. Toch is het vrij eenvoudig en daarnaast ook wel leuk om op een efficiënte manier jouw kamer in te richten. Hoe? Dat lees je hier!

Tips & tricks van de redactie: zo ga je te werk

Als student is jouw woonruimte vaak niet al te groot. Het is daarom belangrijk om hier zo efficiënt en handig mee om te gaan. Ik ben sinds 1 mei weer verhuisd en ik stond voor dezelfde uitdaging. De mannelijke afdeling van de redactie heeft de koppen bij elkaar gestoken. De volgende tips en tricks krijgen jullie van ons cadeau!

- Less is more

Wanneer je gaat verhuizen neem dan alleen het nodige mee naar je nieuwe stekkie. Laat alle troep en overbodige kleding lekker bij het ouderlijk huis liggen, daar zijn ze inmiddels voor ;).

- Gebruik de muren en werk in de hoogte

Studentenkamers zijn niet heel erg groot en het is daarom belangrijk om je muren te gebruiken om dingen aan op te hangen. Bevestig wat plankjes of kastjes waar je de nodige dingen kan opbergen. Zo bespaar je veel ruimte op de grond en blijft je kamer veel ruimer ogen.

- Pak een kwast en kom in actie

Een derde punt is de muren. Als de muren een opvallende kleur hebben, dan zal je kamer veel kleiner lijken. De kleur wit komt in dat geval het beste van pas. Wit is erg neutraal en hierdoor oogt je kamer veel ruimer. Mochten je muren wit zijn, laat ze vooral dan wit!

- Houd je kamer netjes

Tot slot een tip die niet zozeer gericht is op het inrichten van je kamer. Zorg er namelijk voor dat je kamer altijd netjes en opgeruimd is. Hierdoor oogt je kamer altijd een stuk ruimer en is het een genot om mensen te ontvangen. Uiteraard gebeurt het weleens dat het een troep wordt, maar ruim de volgende dag deze troep lekker op.

Tot zover een kort artikel voor de heren om zo efficiënt mogelijk je kamer in te richten. Laat de kratten bier in de gang staan en zorg ervoor dat jouw kamertje er piekfijn uitziet. Op die manier kan jij met een gerust hart op elk moment van de dag een leuke dame ontvangen. Succes!

Meer studentennieuws

study university library
winterse activiteiten in leiden
Abonneren op